Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Siirtyminen Teknisen henkilöstön sopimuksesta KVTES:iin ja kokemuslisät

Siirryin vuoden alusta TS:stä KVTES:iin, koska työnantajani mielestä se on sopivampi nykyisen toimenkuvani kannalta. (palomies) Olen samaa mieltä työnantajani kanssa, mutta ongelma on se, että sopimusten erilaisten kokemuslisäperusteitten vuoksi minulta poistettiin jo ansaitsemani kokemuslisä ja palkkani laski ~3%. Ei kai näin?
aihealueelle Palkka 11 kuutautta sitten
Aasintuntija
Kysytty 11 kuutautta sitten
Aasintuntija

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Noinkin voi käydä, koska teknisten ammattialalisä on isompi kun työkokemuslisä silloin, kun palvelusaikaa on alle 10 v. Samoin silloin jos kaikkia ammattialalisään hyväksyttyjä palvelusaikoja ei kelpuuteta työkokemuslisään. Eikö sinulle kerrottu, että varsinainen palkkasi putoaa, silloin kun tehtäväkohtaisesta palkastasi ja lisistä sovittiin ennen KVTES:iin siirtymistä? Onko poissuljettua, että palkkaongelmasi korjautuisi työnantajan kanssa keskustelemalla? Jos ei, niin käy puhumassa luottamusmiehen kanssa (jos siis olet jonkun ammattiliiton jäsen).
SD
Vastattu 11 kuutautta sitten
SD

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes