Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Saldo/ylityöt vapaina vai sairasloma?

Kokoaikaisen n. 1 v mittaisen työsuhteen aikana on kertynyt työaikasaldoa/ylitöitä n. 200 tuntia yli normaalin vkotuntimäärän (36.21 h/vko). Työsuhteen loppupuolella 30.5 lääkärissäkäynnin jälkeen saatu sairaslomaa 1 kk (eli työsuhteen loppuun asti) ja todistus toimitettu työnantajalle samana päivänä. Työnantaja on ensin hyväksynyt sairas loman mutta kuitenkin myöhemmin ilmoittanut että koko tuo sairasloma/työkyvyttömyysjakso onkin saldo/ylityöiden kompensointia eli vapaalla oloa eikä loppupalkassa maksa tuolta ajalta sairasloma-ajan palkkaa vaan kuittaa sillä melkein kaikki nuo ylityötunnit (ikäänkuin olisi työsuhteen aikana tehty sisään tuon loppukk:n työaika). Meneekö oikein? Voiko lääkärin määräyksestä sairaslomalla olon kumota noin ja määrätä se 1 kk aika saldovapaalla olemiseksi? Silloinhan käy niin, että nuo ylityöt ja +saldot jäävät kokonaan korvaamatta? Onko KvTes:n ja/tai muun lainsäädännön mukaista tai edss sallittu työnantajan noin toimia?
aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
huolestunut
Kysytty vuosi sitten
huolestunut

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Jos olet liittynyt johonkin ammattiliittoon, niin ota yhteyttä liiton jäseniä edustavaan luottamusmieheen tai soita liittoon. Jos et ole liittynyt, rupea pyytämään perusteluja - pykälineen, määräyksineen ja kunnan ohjeineen - ensin lääkärintodistuksen ja palkallisen sairausloman epäämiseen, sitten ylitöiden korvaamiseen. Sairausloma (KVTES V luku 1 §) myönnetään pääsääntöisesti lääkärintodistuksen mukaan. Koska sairauslomia myöntävällä työnantajan edustajalla ei yleensä ole lääketieteellistä asiantuntemusta, niin kunnassa on oltava ohjeet siitä, miten menetellään, jos epäillään lääkärintodistusta esim. lähetetään todistus tarkastettavaksi työterveyslääkärille tai työntekijä työterveyslääkärin vastaanotolle. Onko ohjetta noudatettu? Lue mitä prof. Seppo Koskinen kirjoittaa lääkärintodistuksista http://www.ebm-guidelines.com/dtk/ltk/avaa?p_artikkeli=ttl00178&p_haku=hoitosuositus Ylityökorvausta koskevia määräyksiä löytyy KVTES:n III luvusta mm. 15 §, 21-23 §. Vahvistettuun työvuoroluetteloon merkitty sairausloman alle jäävä ylityövapaa pitää siirtää sairausloman jälkeiseen aikaan tai siitä suoritetaan rahakorvaus.
Emma
Vastattu vuosi sitten
Emma

Työehtosopimukset