Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Saldo/ylityöt vapaina vai sairasloma?

Kokoaikaisen n. 1 v mittaisen työsuhteen aikana on kertynyt työaikasaldoa/ylitöitä n. 200 tuntia yli normaalin vkotuntimäärän (36.21 h/vko). Työsuhteen loppupuolella 30.5 lääkärissäkäynnin jälkeen saatu sairaslomaa 1 kk (eli työsuhteen loppuun asti) ja todistus toimitettu työnantajalle samana päivänä. Työnantaja on ensin hyväksynyt sairas loman mutta kuitenkin myöhemmin ilmoittanut että koko tuo sairasloma/työkyvyttömyysjakso onkin saldo/ylityöiden kompensointia eli vapaalla oloa eikä loppupalkassa maksa tuolta ajalta sairasloma-ajan palkkaa vaan kuittaa sillä melkein kaikki nuo ylityötunnit (ikäänkuin olisi työsuhteen aikana tehty sisään tuon loppukk:n työaika). Meneekö oikein? Voiko lääkärin määräyksestä sairaslomalla olon kumota noin ja määrätä se 1 kk aika saldovapaalla olemiseksi? Silloinhan käy niin, että nuo ylityöt ja +saldot jäävät kokonaan korvaamatta? Onko KvTes:n ja/tai muun lainsäädännön mukaista tai edss sallittu työnantajan noin toimia?
aihealueella: Lomat ja vapaat 6 months ago
huolestunut
Kysytty 6 months ago
huolestunut

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

Jos olet liittynyt johonkin ammattiliittoon, niin ota yhteyttä liiton jäseniä edustavaan luottamusmieheen tai soita liittoon. Jos et ole liittynyt, rupea pyytämään perusteluja - pykälineen, määräyksineen ja kunnan ohjeineen - ensin lääkärintodistuksen ja palkallisen sairausloman epäämiseen, sitten ylitöiden korvaamiseen. Sairausloma (KVTES V luku 1 §) myönnetään pääsääntöisesti lääkärintodistuksen mukaan. Koska sairauslomia myöntävällä työnantajan edustajalla ei yleensä ole lääketieteellistä asiantuntemusta, niin kunnassa on oltava ohjeet siitä, miten menetellään, jos epäillään lääkärintodistusta esim. lähetetään todistus tarkastettavaksi työterveyslääkärille tai työntekijä työterveyslääkärin vastaanotolle. Onko ohjetta noudatettu? Lue mitä prof. Seppo Koskinen kirjoittaa lääkärintodistuksista http://www.ebm-guidelines.com/dtk/ltk/avaa?p_artikkeli=ttl00178&p_haku=hoitosuositus Ylityökorvausta koskevia määräyksiä löytyy KVTES:n III luvusta mm. 15 §, 21-23 §. Vahvistettuun työvuoroluetteloon merkitty sairausloman alle jäävä ylityövapaa pitää siirtää sairausloman jälkeiseen aikaan tai siitä suoritetaan rahakorvaus.
Emma
Vastattu 6 months ago
Emma

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes