Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

työvaatetus

Työaika ja työvaatteiden vaihto? Hei! Haluaisin tiedustella, mitä KVTESissä sanotaan, jos työnantaja vaatii käyttämään työvaatteita, niin onko vaatteiden vaihtoon kuluva aika omaa aikaa vai työaikaa? Mielestäni sen pitäisi olla työaikaa, koska vaihdamme vaatteet työnantajan määräyksestä niin olemme silloin työnantajan käytettävissä ja työpaikalla.
aihealueelle Työaika vuosi sitten
tietämätön
Kysytty vuosi sitten
tietämätön

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Siihen saakka kunnes liitot saavat sovittua työnantajaliiton kanssa työvaatteiden vaihtoon kuluvan ajan työajaksi, noudatetaan työnantajan tulkintaa. Se tarkoittaa, että työaika alkaa vasta, kun vaatteet on vaihdettu ja saavuttu työpisteelle (KVTES III luku 4 § 1 mom.). Kysy lisää luottamusmieheltäsi.
Timotei
Vastattu vuosi sitten
Timotei

Työehtosopimukset