Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Vanhempainvapaalta vuorotteluvapaalle

Hei! Voiko vanhempainvapaalta jäädä vuorotteluvapaalle siten että pitää ensin kuukauden vuosilomaa ja ei hae tuolta lomakuukaudelta kotihoidontukea?
aihealueelle Lomat ja vapaat 6 vuotta sitten
pakaikko
Kysytty 6 vuotta sitten
pakaikko
Vanhempainvapaa on palkatonta ja jos olet ollut poissa töistä enemmän kuin 30 kalenteripäivää viimeisen 13 kk aikana, et täytä vuorotteluvapaan työssäoloedellytystä. Vuorotteluvapaaesite: Työssäoloedellytys Vuorotteluvapaan edellytyksenä on, että työntekijän kokoaikainen (yli 75 %) palvelussuhde samaan työnantajaan on kestänyt yhdenjaksoisesti vähintään 13 kuukautta välittömästi ennen vuorotteluvapaan alkamista ja että hän on tosiasiallisesti myös tehnyt sanottuna aikana kokoaikatyötä. Tähän 13 kuukauden ajanjaksoon voi sisältyä yhteensä enintään 30 kalenteripäivää palkatonta poissaoloa. Vain sairaudesta tai tapaturmasta johtuva poissaolo rinnastetaan työssäoloon 13 kuukauden työssäoloaikaa laskettaessa.
oili
Vastattu 6 vuotta sitten
oili