Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Alle kuukauden työsuhde

Teen kesän aikana työtä niin, että kaikki kolme kuukautta ovat vajaita. Työsopimus määritellään kestämään ensimmäisestä työpäivästä viimeiseen työpäivään. Teen kolme päivää viikossa, työsuhteet ovat yli 12 päivää. Olen laskenut, että tuntipalkkani jää kalenteripäiviä laskennassa käyttäen yli kaksi euroa/tunti vähemmän kuin jos olisin tuntipalkalla. Eikö työsuhteen loppuun kuulu vapaapäivät niinkuin edellistenkin viikkojen loppuun? Mitä voin tehdä, että saan oikean palkan?
aihealueella: Lomat ja vapaat 7 months ago
Lomittaja
Kysytty 7 months ago
Lomittaja

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

KVTES:n mukaista on, että yli 12 p pitkissä pätkissä palkka on kk-palkka ja vajailta kuukausilta maksetaan päiväpalkkaa. Päivän palkka on kk-palkka jaettuna kalenteripäivien määrällä.
Kunta säästää
Vastattu 7 months ago
Kunta säästää

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes