Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Alle kuukauden työsuhde

Teen kesän aikana työtä niin, että kaikki kolme kuukautta ovat vajaita. Työsopimus määritellään kestämään ensimmäisestä työpäivästä viimeiseen työpäivään. Teen kolme päivää viikossa, työsuhteet ovat yli 12 päivää. Olen laskenut, että tuntipalkkani jää kalenteripäiviä laskennassa käyttäen yli kaksi euroa/tunti vähemmän kuin jos olisin tuntipalkalla. Eikö työsuhteen loppuun kuulu vapaapäivät niinkuin edellistenkin viikkojen loppuun? Mitä voin tehdä, että saan oikean palkan?
aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
Lomittaja
Kysytty vuosi sitten
Lomittaja
KVTES:n mukaista on, että yli 12 p pitkissä pätkissä palkka on kk-palkka ja vajailta kuukausilta maksetaan päiväpalkkaa. Päivän palkka on kk-palkka jaettuna kalenteripäivien määrällä.
Kunta säästää
Vastattu vuosi sitten
Kunta säästää