Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Määräaikaisen työsopimuksen irtisanominen ja vuosiloma/lomaraha

Hei! Määräaikainen työsopimukseni on voimassa 31.8.2017 asti. Sopimukseen on kirjattu "Työsopimus (myös määräaikainen) voidaan irtisanoa puolin tai toisin noudattaen työehtosopimuksen mukaisia irtisanomisaikoja". Olen hakenut uutta työtä, joka alkaa 15.8.2017. Koska kyseessä on vuorotteluvapaasijaisuus, minun pitää olla yksi päivä työttömänä ennen uuden työsuhteen alkamista. Olen vuosilomalla 17.7.-6.8. ja tämän jälkeen minulle jää vielä viisi pitämätöntä vuosilomapäivää. 1. Työsopimukseen on kirjattu, että sopimuksen voi irtisanoa. Saanko lomarahat normaalisti vai menetänkö ne “sakkona” määräaikaisen työsopimuksen irtisanomisen takia? 2. Jos irtisanon nykyisen työsopimukseni päättymään 11.8.2017, voiko työnantaja velvoittaa minua pitämään loput vuosilomapäivät 7-11.8.2017? Jos en loman jälkeen enää palaa töihin, saanko lomarahat? 3. Jos irtisanon nykyisen työsopimukseni päättymään lomani loppuun eli 6.8., saanko lomarahat pidetyn loman ajalta ja pitämättömät vuosilomapäivät rahana? 4. Mikä on järkevin ja minulle edullisen tapa toimia ko. tilanteessa?
aihealueelle Sopimukset 9 kuutautta sitten
E.
Kysytty 9 kuutautta sitten
E.

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Saat lomarahan normaalisti 31.3.2017 päättyneeltä lomanmääräytymisvuodelta ja 1.4. alkaen kertyneiltä kuukausilta edellyttäen, että noudatat irtisanomisaikaa (4 luku 18 § 8 mom.). Työnantaja voi määrätä 31.3. mennessä ansaitut pitämättömät lomapäivät pidettäväksi ennen palvelussuhteesi loppua. Työnantajan on ilmoitettava loman ajankohta viimeistään 2 viikkoa ennen loman alkamista (10 §). Sen sijaan 1.4. alkaen ansaittujen lomapäivien pitämisestä elokuussa pitää sopia sinun kanssa (8 § 3 mom.). Irtisanominen kannattaa tehdä kirjallisesti (esim. "Irtisanon työsuhteeni päättymään xx.8.2017") ja viedä irtisanomisilmoitus henkilökohtaisesti työnantajalle ja viimeistään irtisanomisaika+1 päivä ennen palvelussuhteen päättymistä (8. luku 5 § 3 mom.). Jos lähetät sen postissa joudut varaamaan lisäksi viikon postin kulkuun. Jos olet liittynyt ammattiliittoon, kysele kysymyksesi luottamusmieheltä, niin voit luottaa vastauksiin.
Sade
Vastattu 9 kuutautta sitten
Sade

Vanhat työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes