Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Vuosilomat ja niiden pitäminen

Minulla on määräaikainen työsopimus ajalle 1.5.17- 30.4.2018. Kertyykö minulle 11 kk:n ajalta vuosilomaa? Koska voin ne pitää, jos mahdollisesti minulla ei jatkukaan työsuhde huhtikuun jälkeen? Jos en ehdi pitää, maksetaanko minulle kaikki vuosilomapäivät?
aihealueelle Lomat ja vapaat 11 kuutautta sitten
Tallaaja
Kysytty 11 kuutautta sitten
Tallaaja

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Vuosilomapäiviä kertyy sinulle kahdessa erässä eli 1.5.2017-31.3.2018 (11 kk) ja 1.4.-30.4.2018 (1 kk), koska lomamääräytymisvuosi vaihtuu 1.4.2018. Jos työsuhteesi jatkuu 30.4.2018 jälkeen, niin voit yrittää sopia työnantajan kanssa, että kertyneet vuosilomapäivät siirretään seuraavaan työsuhteeseen ja saat pitää vuosilomaa esim. kesällä 2018. Jos työsuhteesi ei jatku, niin työnantaja ei voi yksipuolisesti määrätä lomaa pidettäväksi ennen työsuhteesi loppua, koska lomakausi alkaa vasta 2.5.2018, vaan pitämättömistä vuosilomapäivistä maksetaan lomakorvaus. Jos haluat pitää lomaa ennen työsuhteen päättymistä, sinun pitää sopia siitä työnantajan kanssa. Ohjeet työnantajille https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma
Sade
Vastattu 11 kuutautta sitten
Sade

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes