Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.
Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa.
Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

100 m2 omakotitalo Kellokoskelta vain 189 000 €

sairausajan palkka työsuhteen alkaessa

MOI! Sain vakituisen työpaikan 1.8 alkaen ja jään äitiyslomalla 5.9. Jään kuitenkin suoraan sairaslomalle 1.8-4.9. Tämä on ollut työnantajalla tiedossa jo alkukesästä että näin luultavasti tulee olemaan, koska olin aiemmin sijaisena samaisella työnantajalla ja sijaiseni aloittaa elokuun alusta. Mutta minua kiinnostaa saanko sairasloma-ajalta palkkaa laisinkaan kun sairasloma alkaa heti kun uusi työsuhde alkaa. Olen tässä työsuhteiden välissä kuukauden työttömänä. ja jos en saa niin miten minun pitää toimia? Millä elän kuukauden tai siis kaksi ennen kuin äitiysrahoja maksetaan?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 4 vuotta sitten
mammalto
Kysytty

Sairausajan palkan saamisen edellytys on, että on ehtinyt aloittaa työnteon ennen sairauslomaa. Vaikka et saa palkkaa, saat kuitenkin Kelan sairauspäivärahaa. Et saa myöskään äitiysvapaan ajalta palkkaa, koska palvelussuhteesi ei ole kestänyt 2 kk välittömästi ennen äitiysloman alkua. Varmista luottamusmieheltä m, onko tämä vastaus oikein.
tytti
Vastattu