Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

sairausajan palkka työsuhteen alkaessa

MOI! Sain vakituisen työpaikan 1.8 alkaen ja jään äitiyslomalla 5.9. Jään kuitenkin suoraan sairaslomalle 1.8-4.9. Tämä on ollut työnantajalla tiedossa jo alkukesästä että näin luultavasti tulee olemaan, koska olin aiemmin sijaisena samaisella työnantajalla ja sijaiseni aloittaa elokuun alusta. Mutta minua kiinnostaa saanko sairasloma-ajalta palkkaa laisinkaan kun sairasloma alkaa heti kun uusi työsuhde alkaa. Olen tässä työsuhteiden välissä kuukauden työttömänä. ja jos en saa niin miten minun pitää toimia? Millä elän kuukauden tai siis kaksi ennen kuin äitiysrahoja maksetaan?
aihealueelle Muu aihe 11 kuutautta sitten
mammalto
Kysytty 11 kuutautta sitten
mammalto

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Sairausajan palkan saamisen edellytys on, että on ehtinyt aloittaa työnteon ennen sairauslomaa. Vaikka et saa palkkaa, saat kuitenkin Kelan sairauspäivärahaa. Et saa myöskään äitiysvapaan ajalta palkkaa, koska palvelussuhteesi ei ole kestänyt 2 kk välittömästi ennen äitiysloman alkua. Varmista luottamusmieheltä m, onko tämä vastaus oikein.
tytti
Vastattu 11 kuutautta sitten
tytti

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes