Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Pitkä sairausloma ja 2/3 palkkaus

Hei, Olin 6kk:tta yhtäjaksoisesti sairauslomalla ja näin ollen sain palkkaa 2/3 3 kkn. jälkeen. Nyt olen palannut työhön, sairausloma loppunut ja sairaustuin kuumeeseen jonka vuoksi olin 2 pvää kotona sairauslomalla, syy edelliseen sairaslomaan oli eri. Nyt sairausajalta maksettu 2/3 osa palkka sekä myös sairauslomalisä tämän mukaan, onko oikein?
aihealueelle Terveys 8 kuutautta sitten
Pave
Kysytty 8 kuutautta sitten
Pave

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Palkalliseen sairauslomaan oikeuttaviin päiviin lasketaan kaikki saman kalenterivuoden sairauspäivät riippumatta siitä, mikä on kulloinkin työkyvyttömyyden syy (KVTES 5. luku 2 §). Koska olet jo sairastanut tänä vuonna 60 kalenteripäivää varsinaisella palkalla, saat kaikista seuraavista sairauspäivistä syystä riippumatta 2/3 palkkaa siihen saakka, kunnes 2/3-päiviä on kertynyt tänä vuonna 120, jonka jälkeen päättyy oikeus sairausajan palkkaan. Vuoden vaihteen jälkeen saat jälleen täyttä sairausajan palkkaa 60 päivää edellyttäen, että sairaus ei johda eläketapahtumaan. (5 luku 4 §)
Reetta
Vastattu 8 kuutautta sitten
Reetta

Vanhat työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes