Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Pitkä sairausloma ja 2/3 palkkaus

Hei, Olin 6kk:tta yhtäjaksoisesti sairauslomalla ja näin ollen sain palkkaa 2/3 3 kkn. jälkeen. Nyt olen palannut työhön, sairausloma loppunut ja sairaustuin kuumeeseen jonka vuoksi olin 2 pvää kotona sairauslomalla, syy edelliseen sairaslomaan oli eri. Nyt sairausajalta maksettu 2/3 osa palkka sekä myös sairauslomalisä tämän mukaan, onko oikein?
aihealueelle Terveys 12 kuutautta sitten
Pave
Kysytty 12 kuutautta sitten
Pave

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Palkalliseen sairauslomaan oikeuttaviin päiviin lasketaan kaikki saman kalenterivuoden sairauspäivät riippumatta siitä, mikä on kulloinkin työkyvyttömyyden syy (KVTES 5. luku 2 §). Koska olet jo sairastanut tänä vuonna 60 kalenteripäivää varsinaisella palkalla, saat kaikista seuraavista sairauspäivistä syystä riippumatta 2/3 palkkaa siihen saakka, kunnes 2/3-päiviä on kertynyt tänä vuonna 120, jonka jälkeen päättyy oikeus sairausajan palkkaan. Vuoden vaihteen jälkeen saat jälleen täyttä sairausajan palkkaa 60 päivää edellyttäen, että sairaus ei johda eläketapahtumaan. (5 luku 4 §)
Reetta
Vastattu 12 kuutautta sitten
Reetta

Työehtosopimukset