Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Pitkä sairausloma ja 2/3 palkkaus

Hei, Olin 6kk:tta yhtäjaksoisesti sairauslomalla ja näin ollen sain palkkaa 2/3 3 kkn. jälkeen. Nyt olen palannut työhön, sairausloma loppunut ja sairaustuin kuumeeseen jonka vuoksi olin 2 pvää kotona sairauslomalla, syy edelliseen sairaslomaan oli eri. Nyt sairausajalta maksettu 2/3 osa palkka sekä myös sairauslomalisä tämän mukaan, onko oikein?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Terveys 6 vuotta sitten
Pave
Kysytty

Palkalliseen sairauslomaan oikeuttaviin päiviin lasketaan kaikki saman kalenterivuoden sairauspäivät riippumatta siitä, mikä on kulloinkin työkyvyttömyyden syy (KVTES 5. luku 2 §). Koska olet jo sairastanut tänä vuonna 60 kalenteripäivää varsinaisella palkalla, saat kaikista seuraavista sairauspäivistä syystä riippumatta 2/3 palkkaa siihen saakka, kunnes 2/3-päiviä on kertynyt tänä vuonna 120, jonka jälkeen päättyy oikeus sairausajan palkkaan. Vuoden vaihteen jälkeen saat jälleen täyttä sairausajan palkkaa 60 päivää edellyttäen, että sairaus ei johda eläketapahtumaan. (5 luku 4 §)
Reetta
Vastattu

Aiemmin minulla oli työsuhdetta alle 60 päivää jolloin olin sairaslomalla sen yli 14 päivää. Sitten palasin töihin ja jouduin uudestaan sairaslomalle mutta nyt työsuhde on kestänyt yli 60 päivää. Maksetaanko minulle sairasloma ajalta palkkaa

Anette
Vastattu

Kyllä, jos uusi sairausloma alkoi sen jälkeen kun 60 päivää tuli täyteen. 

https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/virka-ja-tyovapaat

 

Linkit
Vastattu

Lasketaanko kvtes sairaspäiviin viikon loput vaikka olen NS 5 pv viikossa työssä normaalisti eli ma-pe

Peku
Vastattu