Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työntekijä sairastuu vuosilomalla

Työntekijä sairastuu vuosilomalla. Menee lääkäriin 5 päivää myöhemmin ja saa sairauslomatodistuksen takautuvasti. Työntekijä tuo todistuksen ja pyytää vuosiloman siirtoa. Ohjeissa on sanottu, että työntekijän tulee lomalla sairastuttuaan ilmoittaa viipymättä työnantajalle ja toimittaa lääkärintodistus sairauslomasta. Täytyykö työnantajan hyväksyä loman siirto takautuvasti?
aihealueelle Muu aihe 2 vuotta sitten
Moottori
Kysytty 2 vuotta sitten
Moottori
Oikea ilmaisu on "ilman aiheetonta viivytystä". Toimita se lääkärintodistus työnantajalle. Älä viivyttele aiheetta. Kunnalla pitää olla selvät perusteet olla hyväksymättä lääkärintodistusta tai väittää, että työntekijä viivytteli aiheetta. Jos niin sattuisi käymään, niin sitten pitää ruveta selvittämään, miksi lääkärintodistus ei kelpaa, ja onko kaikkia muita vastaavassa tilanteessa olleita kunnan työntekijöitä ja viranhaltijoita kohdeltu samalla tavalla. Luottamusmies auttaa.
EL
Vastattu 2 vuotta sitten
EL