Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.
Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa.
Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

100 m2 omakotitalo Kellokoskelta vain 189 000 €

Työntekijä sairastuu vuosilomalla

Työntekijä sairastuu vuosilomalla. Menee lääkäriin 5 päivää myöhemmin ja saa sairauslomatodistuksen takautuvasti. Työntekijä tuo todistuksen ja pyytää vuosiloman siirtoa. Ohjeissa on sanottu, että työntekijän tulee lomalla sairastuttuaan ilmoittaa viipymättä työnantajalle ja toimittaa lääkärintodistus sairauslomasta. Täytyykö työnantajan hyväksyä loman siirto takautuvasti?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 4 vuotta sitten
Moottori
Kysytty

Oikea ilmaisu on "ilman aiheetonta viivytystä". Toimita se lääkärintodistus työnantajalle. Älä viivyttele aiheetta. Kunnalla pitää olla selvät perusteet olla hyväksymättä lääkärintodistusta tai väittää, että työntekijä viivytteli aiheetta. Jos niin sattuisi käymään, niin sitten pitää ruveta selvittämään, miksi lääkärintodistus ei kelpaa, ja onko kaikkia muita vastaavassa tilanteessa olleita kunnan työntekijöitä ja viranhaltijoita kohdeltu samalla tavalla. Luottamusmies auttaa.
EL
Vastattu