Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Työntekijä sairastuu vuosilomalla

Työntekijä sairastuu vuosilomalla. Menee lääkäriin 5 päivää myöhemmin ja saa sairauslomatodistuksen takautuvasti. Työntekijä tuo todistuksen ja pyytää vuosiloman siirtoa. Ohjeissa on sanottu, että työntekijän tulee lomalla sairastuttuaan ilmoittaa viipymättä työnantajalle ja toimittaa lääkärintodistus sairauslomasta. Täytyykö työnantajan hyväksyä loman siirto takautuvasti?
aihealueelle Muu aihe 12 kuutautta sitten
Moottori
Kysytty 12 kuutautta sitten
Moottori

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Oikea ilmaisu on "ilman aiheetonta viivytystä". Toimita se lääkärintodistus työnantajalle. Älä viivyttele aiheetta. Kunnalla pitää olla selvät perusteet olla hyväksymättä lääkärintodistusta tai väittää, että työntekijä viivytteli aiheetta. Jos niin sattuisi käymään, niin sitten pitää ruveta selvittämään, miksi lääkärintodistus ei kelpaa, ja onko kaikkia muita vastaavassa tilanteessa olleita kunnan työntekijöitä ja viranhaltijoita kohdeltu samalla tavalla. Luottamusmies auttaa.
EL
Vastattu 12 kuutautta sitten
EL

Työehtosopimukset