Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Palkaton virkavapaa syö vapaat?

Hei, Teen jaksotyöaikaa 116h 15 min/ 3vkoa. Olen toivonut yhden viikonlopun vapaaksi ja sovittiin että jos se on vaikea järjestää niin voin hakea siihen palkatonta vapaata. Palkattomat vapaat on nyt siis viikonloppuna la ja su. Onko todella niin että nämä kaksi palkatonta päivää syövät 2 vapaata listallani. Eli teen listalla saman tuntimäärän töitä kun normaalisti mutta palkasta miinustetaan kaksi päivää?
aihealueelle Lomat ja vapaat 3 vuotta sitten
Lotta
Kysytty 3 vuotta sitten
Lotta
Työvapaa ja vuosiloma yms. lyhentävät työaikajakson säännöllistä työaikaa (ja alentavat ylityörajaa). Se miten poissaolo lyhentää säännöllistä työaikaa, riippuu siitä, oliko keskeytys (=palkaton vapaasi) ennalta suunniteltu eli tiedossa viimeistään viikkoa ennen työaikajakson alkua ja työvuorolistan vahvistamista vai sen jälkeen (KVTES:n III luvun 16 §). Viimeistään viikkoa ennen työaikajakson alkua tiedossa oleva keskeytys alentaa työaikajakson säännöllistä työaikaa (ylityöraja) 7h 45 min jokaista poissaolopäivää kohden, joka olisi ollut työpäivä. Työvuoroluettelon vahvistamisen jälkeen tietoon tullut poissaolo alentaa säännöllistä työaikaa niin monta tuntia kuin työvuoroluettelossa on vahvistettu tunteja poissaolon ajalle. Jos palkaton vapaasi ei lainkaan vähentänyt työaikajakson tunteja, niin sinulle on muodostunut ylitöitä tai sitten sinut on pantu hakemaan palkatonta vapaata vapaapäiviksi. Käy näyttämässä tuntejasi luottamusmiehelle.
Kati
Vastattu 3 vuotta sitten
Kati