Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Palkaton virkavapaa syö vapaat?

Hei, Teen jaksotyöaikaa 116h 15 min/ 3vkoa. Olen toivonut yhden viikonlopun vapaaksi ja sovittiin että jos se on vaikea järjestää niin voin hakea siihen palkatonta vapaata. Palkattomat vapaat on nyt siis viikonloppuna la ja su. Onko todella niin että nämä kaksi palkatonta päivää syövät 2 vapaata listallani. Eli teen listalla saman tuntimäärän töitä kun normaalisti mutta palkasta miinustetaan kaksi päivää?
aihealueelle Lomat ja vapaat 10 kuutautta sitten
Lotta
Kysytty 10 kuutautta sitten
Lotta

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Työvapaa ja vuosiloma yms. lyhentävät työaikajakson säännöllistä työaikaa (ja alentavat ylityörajaa). Se miten poissaolo lyhentää säännöllistä työaikaa, riippuu siitä, oliko keskeytys (=palkaton vapaasi) ennalta suunniteltu eli tiedossa viimeistään viikkoa ennen työaikajakson alkua ja työvuorolistan vahvistamista vai sen jälkeen (KVTES:n III luvun 16 §). Viimeistään viikkoa ennen työaikajakson alkua tiedossa oleva keskeytys alentaa työaikajakson säännöllistä työaikaa (ylityöraja) 7h 45 min jokaista poissaolopäivää kohden, joka olisi ollut työpäivä. Työvuoroluettelon vahvistamisen jälkeen tietoon tullut poissaolo alentaa säännöllistä työaikaa niin monta tuntia kuin työvuoroluettelossa on vahvistettu tunteja poissaolon ajalle. Jos palkaton vapaasi ei lainkaan vähentänyt työaikajakson tunteja, niin sinulle on muodostunut ylitöitä tai sitten sinut on pantu hakemaan palkatonta vapaata vapaapäiviksi. Käy näyttämässä tuntejasi luottamusmiehelle.
Kati
Vastattu 10 kuutautta sitten
Kati

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes