Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Listassa kymmenen päivän työputki

Minulle on laitettu kymmenen päivän työputki kysymättä minulta. Viisi päivää listan lopusta ja viisi päivää heti listan alusta. Eihän tämä ole sallittua vai onko? Ainakin tesin mukaan maksimimäärä putkeen on seitsemän. Saako tästä mitään erillistä korvausta? Sanoin työnantajalle asiasta ja asialle ei kuulemma enää voi tehdä mitään.
aihealueelle Työaika 10 kuutautta sitten
Taina
Kysytty 10 kuutautta sitten
Taina

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

KVTES:n III luvun 26 §:n 1 momentin mukaan on sallittua, että " Viikoittainen vapaa-aika voidaan järjestää keskimäärin 35 tunniksi 14 vuorokauden ajanjakson aikana. Vapaa-ajan tulee olla kuitenkin vähintään 24 tuntia viikossa." Laske, onko yhteesä 70 tuntia viikoittaista vapaata 14 vuorokauden aikana. Työvuoroja saa teettää peräkkäin enintään seitsemän (9 § 1 mom.). 24 tunnin yhtenäinen vapaa-aika katkaisee peräkkäisyyden.
FR
Vastattu 10 kuutautta sitten
FR

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes