Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Listassa kymmenen päivän työputki

Minulle on laitettu kymmenen päivän työputki kysymättä minulta. Viisi päivää listan lopusta ja viisi päivää heti listan alusta. Eihän tämä ole sallittua vai onko? Ainakin tesin mukaan maksimimäärä putkeen on seitsemän. Saako tästä mitään erillistä korvausta? Sanoin työnantajalle asiasta ja asialle ei kuulemma enää voi tehdä mitään.
aihealueelle Työaika 3 vuotta sitten
Taina
Kysytty 3 vuotta sitten
Taina
KVTES:n III luvun 26 §:n 1 momentin mukaan on sallittua, että " Viikoittainen vapaa-aika voidaan järjestää keskimäärin 35 tunniksi 14 vuorokauden ajanjakson aikana. Vapaa-ajan tulee olla kuitenkin vähintään 24 tuntia viikossa." Laske, onko yhteesä 70 tuntia viikoittaista vapaata 14 vuorokauden aikana. Työvuoroja saa teettää peräkkäin enintään seitsemän (9 § 1 mom.). 24 tunnin yhtenäinen vapaa-aika katkaisee peräkkäisyyden.
FR
Vastattu 3 vuotta sitten
FR