Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

KVTES vai OVTES?

Työpaikkailmoituksessa ei ole määritelmää palkasta/työehtosopimuksesta. Kumpako kuuluu / suositus: OVTES vai KVTES? Työnantaja on sivistystoimi ja määräaikaiseen, säännölliseen tuntityöhön kuuluu opetustyötä ja sen lisäksi myös hankekoordinaattorin työtä eri kouluilla. Onko tällaisessa tapauksessa vain yksi kuukausipalkka (tuntiopettajan työ erikoistehtävällä?) vai tuntipalkat kahdesta eri palkkaluokasta työntekijän pätevyyden mukaan? Jos tällaisessa työssä tulee yhteensä min. 16h /vko,niin täyttyykö silloin määritelmä "päätoiminen tuntiopettaja"? Vaikka 23-24/vko ei täyttyisi? Jolloin siis olisi osa-aikainen tuntiopettaja,mutta ei sivutoiminen? Jos taas tunnit menevät yhteensä yli 23-24h/vko, niin kuuluuko maksaa ylityökorvausta? Mitä työsopimukseen pitää / kannattaa sisällyttää? Paikallinen sopimus; mitä tarkoittaa, voiko työnantaja "sanella" kaikki ehdot? Kiitos,jos voitte vastata joihinkin näistä.
aihealueelle Sopimukset 10 kuutautta sitten
Samu
Kysytty 10 kuutautta sitten
Samu

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Et kertonut, minkä alan koululla/oppilaitoksella opettajan tunnit ovat, ja miten suuri osa työstä on hankekoordinaattorin hommia, mutta tod.näk. apua ei löydy kummastakaan sopimuksesta, vaan sekä työajasta, että palkasta joudutaan sopimaan palkallisesti. Opettajia edustava paikallinen Jukon pääluottamusmies voisi olla sopiva henkilö, jolta voisi kysellä näkemyksiä.
juu
Vastattu 10 kuutautta sitten
juu

Kiitos paljon vastauksestanne! Työpaikkailmoituksessa vaaditaan luokanopettajan pätevyyttä sekä mainitaan "tuntiopettajan ja hankekoordinaattorin yhdistetty tehtävä". Tuntimääriä ei ole eritelty toisistaan (vain arvio alle 20h/vko), joten käsitän tuntiopettajan tehtävä lisätty erityistehtävällä,kun molemmat työpisteet peruskouluilla.... kt.fi-sivuilla: "Jos tuntiopettajalla ei peruskoulussa ole oppitunteja, mutta hän hoitaa sellaista erityistehtävää, jonka palkkion määrittelemiseen ei ole vahvistettu opetusvelvollisuutta, on se 23." (Tässä käsittääkseni puhutaan opetus-/työvelvollisuusmäärästä/vko).
Samu
Vastattu 10 kuutautta sitten
Samu

Vaikuttaisi siltä, että palvelussuhteen ehdot löytyisivät OVTES:sta. Tuntiopettajan opetusvelvollisuus lasketaan luokkaopetustunneista. Muut tehtävät eivät vaikuta siihen. Jos olet SOOL:n tai OAJ:n jäsen, soita OAJ:n edunvalvonnan palvelunumeroon http://www.oaj.fi/cs/oaj/yhteystiedot%20ja%20yhdistykset. Sieltä saat kaikki tarvittavat tiedot.
neuvo
Vastattu 10 kuutautta sitten
neuvo

Selvä. Kiitos paljon.
Samu
Vastattu 10 kuutautta sitten
Samu

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes