Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Määräaikaisuus ja lomat

Hei, Työskentelen määräaikaisessa työsuhteessa (1.5-31.12.2017) sairaanhoitajana tk:n vuodeosastolla. Työkokemusta minulla on alle viisi vuotta. Miten minun vuosilomapäivät kertyvä? Pitääkö ne pitää ennen määräaikaisuuden loppumista vai maksetaanko lomakertymä rahana?
aihealueelle Lomat ja vapaat 3 vuotta sitten
Griinukka
Kysytty 3 vuotta sitten
Griinukka
Minun mielestä sinulle kertyy vuosilomapäiviä KVTES:n vuosilomaluvun lomankertymispykälän taulukon 3 mukaan, koska työsuhteesi päättyy ennen 31.3.2018. Työnantaja ei voi yksipuolisesti määrätä sinua pitämään ansaittuja lomapäiviä ennen työsuhteen loppumista, vaan siitä pitää sopia sinun kanssasi. koska 1.4.2017 alkaneen lomanmääräytymisvuoden lomakausi alkaa vapulta 2018. Lisätietoja saat luottamusmieheltä. Vuosilomataulukko löytyy tuossa vieressä olevasta KVTES:sta.
Kepa
Vastattu 3 vuotta sitten
Kepa