Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Poikkeukselliset työajat

Teen normaalisti virastotyöaikaa, mutta minulle on laitettu poikkeuksellisesti iltavuoro työpaikan iltatilaisuuden vuoksi. Riittääkö sähköpostilla viikkoa ennen tilaisuutta tullut tieto työvuorosta, kun olen ollut vuosilomalla viestin lähettämisen aikaan? Voidaanko olettaa, että luen työsähköpostia vuosilomani aikana? Käytännössä työvuoro tuli siis tietooni 2 päivää ennen muutettua työvuoroa.
aihealueelle Työaika 10 kuutautta sitten
Iltatöihin
Kysytty 10 kuutautta sitten
Iltatöihin

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Et kertonut sitä, milloin työnantaja tiesi, että joku pitää komentaa iltatöihin. Työvuoroluettelo pitää saattaa kirjallisesti työntekijän tietoon viimeistään viikkoa ennen. Jos kyseessä on työnantajan yksipuolisesti tekemä vahvistetun työvuoroluettelon muutos perustellusta syystä, niin siitä taas pitää ilmoittaa mahdollisimman pian. KVTES III luku 30 §. Keskustele asiasta vielä luottamusmiehen kanssa.
s
Vastattu 10 kuutautta sitten
s

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes