Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Perhevapailta paluu ja lomat

Hei, Olen palaamassa vanhempainvapaalta töihin 3.11.2017. Minulle on palkanlaskijan mukaan kertnyt lomia seuraavasti: 2018, 18 2017, 28 päivää 2016, 2 päivää Voinko työnantajan suostumuksella pitää vuosien 16-17 kaikki lomat eli 30 päivää heti 3.11 alkaen? Siitähän tulee kuusi täyttä kalenteriviikkoa?
aihealueelle Lomat ja vapaat 12 kuutautta sitten
Antero
Kysytty 12 kuutautta sitten
Antero

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Sinun kannattaisi puhua lomien pitämisestä esimiehesi kanssa mahdollisimman pian ja pyrkiä sopimaan pitämättömien lomapäivien ajankohdat. Työnantaja ei voi jättää lomia antamatta, mutta viime kädessä työanantaja määrää loman ajankohdan. Sinulle olisi voinut antaa vuoden 2016 ja 2017 lomat keskeyttämällä perhevapaa johonkin aikaan lomakaudella eli maksamalla vuosilomapalkkaa vuosilomapäivien ajan (IV luku 7 § 5 mom. soveltamisohje).
Esimiehen juttusille!
Vastattu 12 kuutautta sitten
Esimiehen juttusille!

Kiitos vastauksesta. Esimiehen juttusille on tarkoitus mennä heti kohta kun hän palaa lomilta. Minulle maksettiinkin juuri lomarahoja, mutta mitä se käytännössä tarkoittaa? Pidentääkö vanhempainvapaan aikana pidetty loma vanhempainvapaata ja jos vanhempainvapaa on keskeytetty vuosiloman takia, niin eikö silloin tulisi maksaa myös normaalia kuukausipalkkaa? Maksettiin siis pelkät lomarahat. Ja eikö vuosiloman antamisesta pitäisi ilmoittaa?
Antero
Vastattu 12 kuutautta sitten
Antero

Lomaraha maksetaan elokuussa (ellei paikallisesti ole sovittu muuta maksuaikaa) riippumatta siitä, milloin vuosiloma on. Tämän kesän lomarahan suuruuteen vaikuttaa se, kuinka monta lomanmääräytymiskuukautta oli ajalla 1.4.2016-31.3.2017 sekä se, minkä KVTES:n taulukon mukaan vuosilomapäivien määrä määräytyy. Lomaraha on 4,2 % tai 3,5 % tai 2,8 % heinäkuun varsinaisesta palkasta jokaista lomanmääräytymiskuukautta kohti.
Emma
Vastattu 12 kuutautta sitten
Emma

Työehtosopimukset