Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lomakysymys

Jos vaihdan työnantajaa kunnasta toiseen, niin miten loman ansaitseminen lasketaan? Olen ollut alalla yli 20 vuotta ja minulle siis kertyy 3 päivää/kk lomaa. Vuodessa siis 38 päivää lomaa. Miten laskenta menee, jos työnantaja vaihtuu?
aihealueelle Lomat ja vapaat 3 vuotta sitten
Maiju
Kysytty 3 vuotta sitten
Maiju
Uusi työnantaja laskee uudestaan työkokemuslisään oikeuttavat ajat. Samalla ammattialalla palveltu aika kelpaa samoin palvelusaika sellaisissa tehtävissä, joista on olennaista hyötyä uusissa tehtävissäsi. Kunnissa on hiukan erilaisia tulkintoja samasta ammattialasta ja olennaisesta hyödystä. Jos sinulle kertyy uudessa kunnassa työkokemuslisäaikaa vähintään 15 v, niin saat lomaa edelleen KVTES:n 38 päivän taulukon mukaan. Ensimmäisen kesän loma jää kvarsin lyhyeksi, jos et ehdi olla uudessa työpaikassasi vähintään 6 kk ennen 31.3.2018 elikkä työsuhteesi pitäisi viimeistään 1.10.2017,että 31.3.2018 mennessä ansaituta lomapäivät katsotaan taulukosta 1 (KVTES:n IV luku 5 § 2 mom.)
Helka
Vastattu 3 vuotta sitten
Helka