Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Toimenkuva muutos

Työnantaja laski kk-palkkaa 700€/kk, koska terveydellisistä syistä jouduin muuttamaan päivätyöhön. Työ on kokemusasiantuntijatyötä ja koulutusta hoitoalan työntekijöille ja yleisölle, sekä esim. ensihoidon siirtokuljetusten ohjeistusta. Onko tällainen mahdollista?
aihealueella: Terveys 6 months ago
Päästäjä
Kysytty 6 months ago
Päästäjä

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

"Työntekijän tehtävistä sovitaan työsopimuksella. Tilapäisesti työntekijä on tarvittaessa velvollinen siirtymään muihinkin tehtäviin, joita voidaan hänen koulutuksensa ja työkokemuksensa huomioon ottaen pitää hänelle sopivina. KVTES:n mukaan tilapäinen siirto voi kestää enintään 8 viikkoa kerrallaan. Työnjohto-oikeutensa nojalla työnantaja voi tehdä töiden asianmukaisen järjestelyn kannalta tarpeellisia vähäisiä muutoksia tehtäviin. Sen sijaan sellaisiin tehtäviin, jotka olennaisesti poikkeavat työntekijän työsopimuksen mukaisista tehtävistä, työntekijä voidaan pysyvästi siirtää vain sopimalla asiasta työntekijän kanssa tai jos työnantajalla on samalla irtisanomisperuste." Kunnallisen esimiehen työsuhdeopas . S. 32 http://shop.kuntatyonantajat.fi/uploads/kt-tyosuhdeopas-suomi.pdf Luottamusmies selittää ja tarvittaessa selvittää lisää
Kirjasta kopioitu
Vastattu 6 months ago
Kirjasta kopioitu

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes