Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Toimenkuva muutos

Työnantaja laski kk-palkkaa 700€/kk, koska terveydellisistä syistä jouduin muuttamaan päivätyöhön. Työ on kokemusasiantuntijatyötä ja koulutusta hoitoalan työntekijöille ja yleisölle, sekä esim. ensihoidon siirtokuljetusten ohjeistusta. Onko tällainen mahdollista?
aihealueelle Terveys 12 kuutautta sitten
Päästäjä
Kysytty 12 kuutautta sitten
Päästäjä

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

"Työntekijän tehtävistä sovitaan työsopimuksella. Tilapäisesti työntekijä on tarvittaessa velvollinen siirtymään muihinkin tehtäviin, joita voidaan hänen koulutuksensa ja työkokemuksensa huomioon ottaen pitää hänelle sopivina. KVTES:n mukaan tilapäinen siirto voi kestää enintään 8 viikkoa kerrallaan. Työnjohto-oikeutensa nojalla työnantaja voi tehdä töiden asianmukaisen järjestelyn kannalta tarpeellisia vähäisiä muutoksia tehtäviin. Sen sijaan sellaisiin tehtäviin, jotka olennaisesti poikkeavat työntekijän työsopimuksen mukaisista tehtävistä, työntekijä voidaan pysyvästi siirtää vain sopimalla asiasta työntekijän kanssa tai jos työnantajalla on samalla irtisanomisperuste." Kunnallisen esimiehen työsuhdeopas . S. 32 http://shop.kuntatyonantajat.fi/uploads/kt-tyosuhdeopas-suomi.pdf Luottamusmies selittää ja tarvittaessa selvittää lisää
Kirjasta kopioitu
Vastattu 12 kuutautta sitten
Kirjasta kopioitu

Työehtosopimukset