Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

työajan muuttaminen

Meillä muutettin osa iltavuoroista niin, että ennen vuoro oli 14-22 nykyään 16-24 viikon varoitusajalla. Tämä aiheuttaa ongelmia lapsiperheille, joilla on lapsia tarhassa sekä linja-autolla työmatkat kulkeville, kun linja-autovuoroja ei enää kulje puolenyön jälkeen. Onko tälläisilla työvuoron muutoksilla jokin ilmoitusaika ennen toteuttamista vai voiko työnantaja yksipuolisesti sanella sen ilman varoaikaa? Me käytämme 3 viikon työvuorolistoja.
aihealueelle Työaika 8 kuutautta sitten
ihmettelevä
Kysytty 8 kuutautta sitten
ihmettelevä

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Voi. Se kuuluu niihin asioihin, joista työnantaja voi päättää työnjohto-oikeutensa nojalla. Kysy luottamusmieheltä, onko henkilöstöä informoitu ennen päätöksen tekoa. https://www.kuntatyonantajalehti.fi/2017/2/tyopaikoilla-tarvitaan-mielekkaita-tyoaikaratkaisuja
Etta
Vastattu 8 kuutautta sitten
Etta

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes