Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Äitiysloma ja vuosiloma

Minulla on la 16.2.2018 ja kelan laskurin mukaan minulla alkaisi äitiysloma 12.1.2018. Tietääkö joku voinko pitää kaikki vuoden 2018 vuosilomat jo ennen äitiyslomaa vai pitääkö niitä jotenkin jakaa? Entä paljonkohan minulle kertyy vuosiloma päiviä vuodelle 2018 kun olen ollut nykyisellä työnantajallani vakituisessa työsuhteessa 1.11.2016 alkaen?
aihealueelle Lomat ja vapaat 8 kuutautta sitten
Babe18
Kysytty 8 kuutautta sitten
Babe18

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Työnantajan kanssa sopimalla voi saada vuosilomaa ennen lomakauden ja äitiysvapaan alkua, mutta KVTES:n pykälien mukaan vasta vuoden 2018 puolella (IV luku 7 §, 8 §) ellei työnantaja jousta siitä. Käsittääkseni et voi kuitenkaan pitää enempää lomaa kuin olet siihen mennessä ansainnut. Voit pitää vuosiloman äitiysvapaan palkallisen ajan jälkeen tai vanhempainrahakaudella. Se tapahtuu niin, että työnantaja maksaa lomapalkan loman pituiselta ajalta ja Kela päivärahan. Jos et sovi loman ajankohdasta, niin työnantaja määrää sen johonkin ajankohtaan äitiysvapaan jälkeen (7 § 5 mom.). Muistathan, että ansaitset lomapäiviä myös äitiys- ja vanhempainvapaan aikana. Saat lomanmääräytymisvuodelta 1.4.2017-31.3.2018 vuosilomaa IV luvun 5 §:n 2 momentin 2 taulukon mukaan yhteensä 28 työpäivää. Jos olet liittynyt ammattiliittoon, käy juttelemassa luottamusmiehen kanssa loman ajankohdista ja mahdollisesta säästämisestä, ellet saa tyydyttäviä neuvoja esimieheltäsi. Työnantajan ohjeet https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma
H
Vastattu 8 kuutautta sitten
H

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes