Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Äitiysloma ja vuosiloma

Minulla on la 16.2.2018 ja kelan laskurin mukaan minulla alkaisi äitiysloma 12.1.2018. Tietääkö joku voinko pitää kaikki vuoden 2018 vuosilomat jo ennen äitiyslomaa vai pitääkö niitä jotenkin jakaa? Entä paljonkohan minulle kertyy vuosiloma päiviä vuodelle 2018 kun olen ollut nykyisellä työnantajallani vakituisessa työsuhteessa 1.11.2016 alkaen?
aihealueelle Lomat ja vapaat 12 kuutautta sitten
Babe18
Kysytty 12 kuutautta sitten
Babe18

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Työnantajan kanssa sopimalla voi saada vuosilomaa ennen lomakauden ja äitiysvapaan alkua, mutta KVTES:n pykälien mukaan vasta vuoden 2018 puolella (IV luku 7 §, 8 §) ellei työnantaja jousta siitä. Käsittääkseni et voi kuitenkaan pitää enempää lomaa kuin olet siihen mennessä ansainnut. Voit pitää vuosiloman äitiysvapaan palkallisen ajan jälkeen tai vanhempainrahakaudella. Se tapahtuu niin, että työnantaja maksaa lomapalkan loman pituiselta ajalta ja Kela päivärahan. Jos et sovi loman ajankohdasta, niin työnantaja määrää sen johonkin ajankohtaan äitiysvapaan jälkeen (7 § 5 mom.). Muistathan, että ansaitset lomapäiviä myös äitiys- ja vanhempainvapaan aikana. Saat lomanmääräytymisvuodelta 1.4.2017-31.3.2018 vuosilomaa IV luvun 5 §:n 2 momentin 2 taulukon mukaan yhteensä 28 työpäivää. Jos olet liittynyt ammattiliittoon, käy juttelemassa luottamusmiehen kanssa loman ajankohdista ja mahdollisesta säästämisestä, ellet saa tyydyttäviä neuvoja esimieheltäsi. Työnantajan ohjeet https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma
H
Vastattu 12 kuutautta sitten
H

Työehtosopimukset