Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Sairaana töihin?

Olin sairaana (flunssassa ja astmaoireisena) töissä maanantaina ja ilmoitin esimiehelleni, että olen saanut lääkäriajan seuraavalle päivälle (ti) heti klo 11:n jälkeen. (Ensimmäinen vapaa aika työterveydessä). Työvuoroni alkaisi tiistaina klo 8.00. Esimies velvoittaa minut vaihtamaan vuoron toisen työntekijän kanssa niin, että minä tulen töihin jo klo 6.15 ja saan sitten lähteä lääkäriin klo 11 aikaan. Onko tässä toimittu oikein? Nimim. Aamulla kipeänä töihin! ?
aihealueelle Muu aihe 3 vuotta sitten
Sisko
Kysytty 3 vuotta sitten
Sisko
Kipeänä ei tietenkään ole pakko mennä töihin. Sairastumisen ilmoittamisessa ja todistamisessa pitää kuitenkin noudattaa kunnan ohjeita. Työnantaja voi yksipuolisesti muuttaa vahvistettua työvuoroluetteloa perustellusta syystä. Pyydä luottamusmiestä tutkimaan, oliko kyseessä tapauskohtaisesti harkittu perusteltu syy.
H
Vastattu 3 vuotta sitten
H