Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Sairaana töihin?

Olin sairaana (flunssassa ja astmaoireisena) töissä maanantaina ja ilmoitin esimiehelleni, että olen saanut lääkäriajan seuraavalle päivälle (ti) heti klo 11:n jälkeen. (Ensimmäinen vapaa aika työterveydessä). Työvuoroni alkaisi tiistaina klo 8.00. Esimies velvoittaa minut vaihtamaan vuoron toisen työntekijän kanssa niin, että minä tulen töihin jo klo 6.15 ja saan sitten lähteä lääkäriin klo 11 aikaan. Onko tässä toimittu oikein? Nimim. Aamulla kipeänä töihin! ?
aihealueelle Muu aihe 12 kuutautta sitten
Sisko
Kysytty 12 kuutautta sitten
Sisko

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Kipeänä ei tietenkään ole pakko mennä töihin. Sairastumisen ilmoittamisessa ja todistamisessa pitää kuitenkin noudattaa kunnan ohjeita. Työnantaja voi yksipuolisesti muuttaa vahvistettua työvuoroluetteloa perustellusta syystä. Pyydä luottamusmiestä tutkimaan, oliko kyseessä tapauskohtaisesti harkittu perusteltu syy.
H
Vastattu 12 kuutautta sitten
H

Työehtosopimukset