Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Palkan määrä, kun työsuhde alkanut kesken kuukauden

Aloitin vuoden mittaisen määräaikaisen pestin kunnan palveluksessa 16.8. Minulla on kuukausipalkka, ja palkanmaksu päivä on viimeinen päivä. Mieheni on saman kunnan palveluksessa, ja aloitti työt 2.5. Hän sai palkan 15.5., sillä hänellä ei ole määräaikainen, tosin ei vakituinenkaan pesti. Hänelläkin on kuukausipalkka. Katsoin äsken palkkalaskelmaani ennakkoon netistä, ja minulle maksetaan palkkaa vain niiltä päiviltä, jotka olen ollut töissä. Kun mieheni aloitti kesken kuukauden (ja ehti olla vähemmän päiviä töissä kuin minä aloittaessani nyt), niin hän sai täyden kuun palkan. Jostain luin, että jos ehtii olla 12 pv tai yli, niin saa täyden kuun palkan, jos on kuukausipalkkalainen. Miten tämä siis on? Mieheni on siis saman kunnan palveluksessa, mutta eri alalla.
aihealueelle Palkka 12 kuutautta sitten
Mietteliäs
Kysytty 12 kuutautta sitten
Mietteliäs

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Jos miehesi työsopimuksessa on sovittu työsuhteen alkavan 1.5., joka on vapunpäivä ja arkipyhä, niin han saa toukokuussa koko kuukauden palkan. Sinä saat elokuulta palkan vain ajalta 16.-31.8., joka on 16 kalenteripäivää. Yhden kalenteripäivän palkka lasketaan jakamalla kk-palkka ko. kuukauden kalenteripäivien määrällä eli elokuussa 31:llä. (Palkanmaksupäivä KVTES II luku 18 § ja osakuukauden palkka 19 §). KVTES löytyy tuosta vierestä.
Ellu
Vastattu 12 kuutautta sitten
Ellu

Työehtosopimukset