Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

LTO suunnitteluajan tekeminen lapsiryhmässä

Hei! Saimme kuulla, että tästä lähtien lastentarhanopettajien pitäisi tehdä suunnitteluaika lapsiryhmässä lasten kanssa, onko tämä kaikkien säädösten mukaista?
aihealueella: Työaika 5 months ago
lto
Kysytty 5 months ago
lto

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

Lastentarhaopettajien työaikaa koskevista erityismääräyksistä on sovittu KVTES:n liitteessä 5 sen 3 §:ssä. Lastentarhanopettajalle pitää sopimusmääräysten mukaan varata työvuoroluetteloon riittävä aika LAPSIRYHMÄN ULKOPUOLISIIN työtehtäviin kuten toiminnan yhteiseen suunnitteluun ja oman lapsiryhmän toiminnan suunnitteluun. Osa tehtävistä voidaan tehdä työpaikan ulkopuolella (mutta ei siis työajan ulkopuolella) esimiehen ohjeiden mukaan. (https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/2017/liite-5-paivahoidon-henkilosto-ym). Jos joku teistä on OAJ:n jäsen, niin lukekaa OAJ:n jäsensivuilta varhaiskasvatuksen opettajan työajasta ja ottakaa yhteyttä lastentarhanopettajia edustavaan luottamusmieheen ja tarvittaessa soittakaa OAJ:n edunvalvontaosaston neuvontanumeroon. Tai jos joku on Talentian tai JHL:n tai muun ammattiliiton jäsen, niin ottakoon yhteyttä luottamusmieheensä.
PP
Vastattu 5 months ago
PP

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes