Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

LTO suunnitteluajan tekeminen lapsiryhmässä

Hei! Saimme kuulla, että tästä lähtien lastentarhanopettajien pitäisi tehdä suunnitteluaika lapsiryhmässä lasten kanssa, onko tämä kaikkien säädösten mukaista?
aihealueelle Työaika 3 vuotta sitten
lto
Kysytty 3 vuotta sitten
lto
Lastentarhaopettajien työaikaa koskevista erityismääräyksistä on sovittu KVTES:n liitteessä 5 sen 3 §:ssä. Lastentarhanopettajalle pitää sopimusmääräysten mukaan varata työvuoroluetteloon riittävä aika LAPSIRYHMÄN ULKOPUOLISIIN työtehtäviin kuten toiminnan yhteiseen suunnitteluun ja oman lapsiryhmän toiminnan suunnitteluun. Osa tehtävistä voidaan tehdä työpaikan ulkopuolella (mutta ei siis työajan ulkopuolella) esimiehen ohjeiden mukaan. (https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/2017/liite-5-paivahoidon-henkilosto-ym). Jos joku teistä on OAJ:n jäsen, niin lukekaa OAJ:n jäsensivuilta varhaiskasvatuksen opettajan työajasta ja ottakaa yhteyttä lastentarhanopettajia edustavaan luottamusmieheen ja tarvittaessa soittakaa OAJ:n edunvalvontaosaston neuvontanumeroon. Tai jos joku on Talentian tai JHL:n tai muun ammattiliiton jäsen, niin ottakoon yhteyttä luottamusmieheensä.
PP
Vastattu 3 vuotta sitten
PP