Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

hoitovapaa ja säästövapaat

Olen tällä hetkellä hoitovapaalla ja olen ilmoittanut sen jatkumisesta vuoden 2018 loppuun asti. Minulla on kuluvan lomakauden lomia käyttämättä 26 päivää. Kysyin työnantajalta, voisiko nämä lomat jättää säästövapaiksi. Minulle vastattiin, että vain 5 päivää voi anoa säästövapaiksi, muut lomapäivät minun tulisi käyttää 30.9.18 mennessä. Koska minulle on jo myönnetty hoitovapaa 31.12.18 asti, työnantaja ilmoitti, että hoitovapaa pitäisi katkaista jossakin vaiheessa, ja sinä aikana tulisi käyttää lomat pois. Onko tämä ohjeistus KVTES:n mukainen? Eli onko tämä ohje viiden päivän säästövapaista sekä jo hyväksytyn hoitovapaan katkaisu sallittua?
aihealueelle Lomat ja vapaat 12 kuutautta sitten
sairaanhoitaja
Kysytty 12 kuutautta sitten
sairaanhoitaja

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Noin se menee muuten paitsi voisit ottaa luottamusmieheltä selvää, onko sinua kohdeltu loman säästämisen suhteen samoin kuin muita samassa tilanteessa olevia ja olleita. Voit lukea Kuntatyönantajien ohjeet kunnille https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma kappaleet Vuosiloman myöntäminen henkilön ollessa pitkällä työ- tai virkavapaalla sekä Vuosiloman säästämisestä sopiminen
Kati
Vastattu 12 kuutautta sitten
Kati

Työehtosopimukset