Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Lapsen kroonisen sairauden hoito

Hei, Minulla on lapsi jolla 1,5v. todettu lapsireuma. Nyt lapsi 4v. ja käymme säännöllisesti kontrolleissa (väh. 6krt/vuosi) ja paikallishoidoissa hoitamassa hänen sairautta. Miten toimia työajan suhteen kun hoitopäivinä joutuu olemaan työpaikalta useamman tunnin poissa eikä näin ollen viikkotunnit tule täyteen näinä hoitopäivä viikkoina. Saako näiltä päiviltä sairaslomaa itselleen (todistusta vastaan, hoitavalta lääkäriltä) vai joutuuko tunnit tekemään muulloin viikossa?
aihealueelle Työaika vuosi sitten
Mikaela
Kysytty vuosi sitten
Mikaela
Joudut olemaan poissa palkatta, jos työvuorojasi tai lapsen hoitoaikoja ei voi järjestää, niin, että käyt lapsen kanssa hoidoissa vapaa-aikanasi. Koska kyse ei ole äkillisesti sairastuneen lapsen hoidon järjestämisestä, niin et saa palkallista tilapäistä hoitovapaata. Keskustele esimiehesi kanssa työvuorojen järjestämisestä ja ota selvää Kelasta, korvaako erityishoitoraha palkattomia poissaoloja. Et taida saada sairauslomaa, jos et itse ole työkyvytön.
Helka
Vastattu vuosi sitten
Helka

Pidät työstäsi palkattoman päivän. Pyydät lapsesi lääkäriltä d-todistuksen, jonka liität Kelan erityishoitoraha-hakemukseen. Korvaus ei ole ihan sama kuin palkka, mutta jotain kumminkin!
Maya
Vastattu vuosi sitten
Maya