Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Osa-aikatyön ruokatauko

Tällä hetkellä teen osa-aikatyötä, osittainen hoitovapaa. Työaika 30h/vko ja 6 h/pv. Minulla laitettu työajaksi työajanseurantaan 6,5 h/ pv, koska pidän puolen tunnin ruokatauon "omalla ajalla" ( ja sopii minulle). Onko se KVTES:in mukainen määritys ja lakisääteisesti ok? Eli ei tule jossain muussa vaiheessa ongelmaa, esim arkipyhävapaa-viikoilla tai jossain lomien kertymisessä tai missään muualla? Ja on tasavertainen muihin osa-aikatyöläisiin nähden? Toinen vaihtoehto minulla on tehdä 4 pv/vko eli 8 h/päivä. Silloinhan viikkotyöajaksi tulee todellisuudessa 32 h/vko, koska sisältyy puolen tunnin ruokatauko joka päivään.
aihealueelle Muu aihe 2 vuotta sitten
Hanna
Kysytty 2 vuotta sitten
Hanna
Käy puhumassa jonkun sellaisen henkilön kanssa, joka tuntee teidän työajanseurantajärjestelmän (luulisin, että luottamusmies tuntee). Yleensä järjestelmät ymmärtävät automaattisesti vähentää ruokailutauot sisään- ja ulosleimausten välisestä ajasta, vaikka työntekijät eivät leimaa itseään ruokailutauoilla ulos ja sisään.
H
Vastattu 2 vuotta sitten
H