Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Osa-aikatyön ruokatauko

Tällä hetkellä teen osa-aikatyötä, osittainen hoitovapaa. Työaika 30h/vko ja 6 h/pv. Minulla laitettu työajaksi työajanseurantaan 6,5 h/ pv, koska pidän puolen tunnin ruokatauon "omalla ajalla" ( ja sopii minulle). Onko se KVTES:in mukainen määritys ja lakisääteisesti ok? Eli ei tule jossain muussa vaiheessa ongelmaa, esim arkipyhävapaa-viikoilla tai jossain lomien kertymisessä tai missään muualla? Ja on tasavertainen muihin osa-aikatyöläisiin nähden? Toinen vaihtoehto minulla on tehdä 4 pv/vko eli 8 h/päivä. Silloinhan viikkotyöajaksi tulee todellisuudessa 32 h/vko, koska sisältyy puolen tunnin ruokatauko joka päivään.
aihealueelle Muu aihe 12 kuutautta sitten
Hanna
Kysytty 12 kuutautta sitten
Hanna

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Käy puhumassa jonkun sellaisen henkilön kanssa, joka tuntee teidän työajanseurantajärjestelmän (luulisin, että luottamusmies tuntee). Yleensä järjestelmät ymmärtävät automaattisesti vähentää ruokailutauot sisään- ja ulosleimausten välisestä ajasta, vaikka työntekijät eivät leimaa itseään ruokailutauoilla ulos ja sisään.
H
Vastattu 12 kuutautta sitten
H

Työehtosopimukset