Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Osa-aikatyön ruokatauko

Tällä hetkellä teen osa-aikatyötä, osittainen hoitovapaa. Työaika 30h/vko ja 6 h/pv. Minulla laitettu työajaksi työajanseurantaan 6,5 h/ pv, koska pidän puolen tunnin ruokatauon "omalla ajalla" ( ja sopii minulle). Onko se KVTES:in mukainen määritys ja lakisääteisesti ok? Eli ei tule jossain muussa vaiheessa ongelmaa, esim arkipyhävapaa-viikoilla tai jossain lomien kertymisessä tai missään muualla? Ja on tasavertainen muihin osa-aikatyöläisiin nähden? Toinen vaihtoehto minulla on tehdä 4 pv/vko eli 8 h/päivä. Silloinhan viikkotyöajaksi tulee todellisuudessa 32 h/vko, koska sisältyy puolen tunnin ruokatauko joka päivään.
aihealueelle Muu aihe 8 kuutautta sitten
Hanna
Kysytty 8 kuutautta sitten
Hanna

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Käy puhumassa jonkun sellaisen henkilön kanssa, joka tuntee teidän työajanseurantajärjestelmän (luulisin, että luottamusmies tuntee). Yleensä järjestelmät ymmärtävät automaattisesti vähentää ruokailutauot sisään- ja ulosleimausten välisestä ajasta, vaikka työntekijät eivät leimaa itseään ruokailutauoilla ulos ja sisään.
H
Vastattu 8 kuutautta sitten
H

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes