Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Isyysvapaan palkka

Saan työnantajalta kuukausipalkkaa. Pidin isyysvapaata 2.8.-18.8. Näistä kuusi ensimmäistä on palkallisia. Kuuluuko palkattomalta kaudelta (9.8.-18.8.) vähentää palkaa myös sunnuntailta 13.8.?
aihealueella: Lomat ja vapaat 5 months ago
HK
Kysytty 5 months ago
HK

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

Jos sinulle oli myönnetty isyysvapaa niin, että siihen sattui keskelle sunnuntai, niin silloin vähennetään myös sunnuntain palkka. Tämä on minun muistikuvani asiasta. Kannattaa tarkistaa kysymällä luottamusmieheltä.
H
Vastattu 5 months ago
H

Jos hait isyysvapaan, niin että jätit lauantain ja sunnuntain väliin siis muotoa ma-pe ja ma-pe, niin työnantajan ei voi muuttaa aikoja vaan vapaa pitää myöntää hakemuksen mukaan ja maksaa palkka lauantailta ja sunnuntailta. Opettaja-lehdestä voit lukea lisää http://content.opettaja.fi/epaper/20170811/# sivu 42. (pätee muihinkin kuin opettajiin!)
Laina
Vastattu 5 months ago
Laina

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes