Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Vuosiloman ajankohta

Hei Minulla on työsopimus 1.4.2017 - 28.2.2018, eli lomaa vuodelle 2018 kertyy siis 26 päivää. Tällä hetkellä on epävarmaa, jatkuuko työ helmikuun jälkeen. Mahdollista se kuitenkin on. Mikäli työt eivät jatku, minun olisi pidettävä 26 päivää lomaa työsuhteen lopulla, koska rahana lomia ei makseta. Se ei kuitenkaan ole mahdollista, vaan minun on pidettävä lomaa nyt syksyllä. Haluaisin kuitenkin säästää lomaa ensi kesälle, mikäli työsopimus jatkuisikin. Nyt kuitenkin olen ymmärtänyt, että minun on pakko pitää 10 päivän loma nyt syksyllä, vaikka periaatteessa kyseessä onkin vuoden 2018 loma. Eli normaalitapauksessa yhtenäinen 10 päivän jakso pitäisi olla vasta ennen 30.4.2019 mennessä? Voiko työnantaja pakottaa ottamaan 10 päivän loman tämän vuoden syksyllä? Tänä kesänä en saanut pitää lomaa, ja seuraavankin kesän lomat vähenevät tuolla 10 päivällä... Tai jäävät kokonaan pitämättä, mikäli työsuhdetta ei jatketa heti, vaan esim. vaikka maaliskuulla. Kuinka kauan tällaista pätkimistä saa olla?
aihealueella: Lomat ja vapaat 5 months ago
keula
Kysytty 5 months ago
keula

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

Työnantaja ei voi yksipuolisesti määrätä lomanmääräytymisvuoden 1.4.2017-31.3.2018 vuosilomia pidettäväksi ennen lomakauden alkua 2.5.2018. Loman pitämisestä ennen sitä voidaan SOPIA työntekijä ja työnantajan kesken. Jos työsuhde päättyy ennen lomakauden alkua, niin pitämättömistä lomapäivistä maksetaan lomakorvaus, elleivät työntekijä ja työnantaja sovi keskenään, että työntekijä pitää lomaa ennen työsuhteen päättymistä. KT Kuntatyönantajien sivuilla on tästä ohje kunnille täällä https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma. Lue kohdat *Vuosiloman sopiminen pidettäväksi lomakauden (2.5.–30.9.) ulkopuolella* sekä *Lomanmääräytymisvuoden ansaittujen vuosilomien pitäminen jo kyseessä olevan lomanmääräytymisvuoden syksyllä on mahdollista poikkeustapauksissa* Jos olet ammattiliiton jäsen, ota yhteyttä luottamusmieheesi. Jos et ole, niin liity ja ota sen jälkeen yhteyttä luottamusmieheesi.
Ruska
Vastattu 5 months ago
Ruska

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes