Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

työajan katkaisu

Hei meillä oli töissä vanhempainilta ja työaikaani oli suunniteltu sen vuoksi työajankatkaisu kello 15:30-16:30. Tunnin tauko päivään tuntui aika lyhyeltä kun työmatkaan menee melkein 20min/ suunta. Onko alle 1.5t työajan katkaisu KVTES mukainen ja kuinka menee palkka tältä ajalta?
aihealueelle Työaika 8 kuutautta sitten
Heidi
Kysytty 8 kuutautta sitten
Heidi

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Työvuoro voidaan poikkeuksellisesti jakaa kahteen osaan, jos siihen on pätevä syy (esim. että vanhempainiltana kaikki iltatilaisuuteen osallistuvat eivät voi olla iltavuorossa). KVTES:ssa ei ole määräystä katkon pituudesta. Katkon ajalta ei makseta palkkaa. Kannattanee pyytää, että seuraavan kerran, kun on vanhempainilta, niin työvuorot suunnitellaan työntekijän kannalta paremmin. KVTES III luku 12 § 1 mom. Viranhaltijan/työntekijän työpäivän tai työvuoron yhtäjaksoisuutta päivittäisestä lepoajasta aiheutuvin poikkeuksin pidetään yleisesti tavoiteltavana käytäntönä paitsi niissä töissä, joissa on erityinen syy järjestää työvuoro toisin. …
M
Vastattu 8 kuutautta sitten
M

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes