Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

työajan katkaisu

Hei meillä oli töissä vanhempainilta ja työaikaani oli suunniteltu sen vuoksi työajankatkaisu kello 15:30-16:30. Tunnin tauko päivään tuntui aika lyhyeltä kun työmatkaan menee melkein 20min/ suunta. Onko alle 1.5t työajan katkaisu KVTES mukainen ja kuinka menee palkka tältä ajalta?
aihealueelle Työaika 3 vuotta sitten
Heidi
Kysytty 3 vuotta sitten
Heidi
Työvuoro voidaan poikkeuksellisesti jakaa kahteen osaan, jos siihen on pätevä syy (esim. että vanhempainiltana kaikki iltatilaisuuteen osallistuvat eivät voi olla iltavuorossa). KVTES:ssa ei ole määräystä katkon pituudesta. Katkon ajalta ei makseta palkkaa. Kannattanee pyytää, että seuraavan kerran, kun on vanhempainilta, niin työvuorot suunnitellaan työntekijän kannalta paremmin. KVTES III luku 12 § 1 mom. Viranhaltijan/työntekijän työpäivän tai työvuoron yhtäjaksoisuutta päivittäisestä lepoajasta aiheutuvin poikkeuksin pidetään yleisesti tavoiteltavana käytäntönä paitsi niissä töissä, joissa on erityinen syy järjestää työvuoro toisin. …
M
Vastattu 3 vuotta sitten
M

Voiko ryhmän sisäinen tiimi olla tämmöinen poikkeus tapaus? Näitä tiimejä pidetään 3viikon välein ja tuntuu aivan kohtuuttomalta olla 5.30-12.00 töissä sitten lähteä pois 3tunniksi ja tulla takaisin pariksi tunniksi tiimiin? Tuon vanhempain illan vielä ymmärtää niitä tuskin on kovin usein
LASTENHOITAJA YMPPIKSESSÄ
Vastattu 2 vuotta sitten
LASTENHOITAJA YMPPIKSESSÄ

Minun mielestäni ei voi olla, jos ne toistuvat säännöllisesti, jolloin kyse on huonosta työvuorosuunnittelusta tai kiusanteosta. Edellisessä vastauksessa mainittu KVTES:n määräys on nykyään III luvun 11pykälän 1 mom. Kannattaisi kysyä luottamusmiesten tai työsuojeluvaltuutetun kantaa. Tsv:lle voivat valittaa nekin, jotka eivät kuulu liittoon.
Sade
Vastattu 2 vuotta sitten
Sade

Kiitos paljon vastauksestasi pitää kysellä mistä tämä tsv on lyhenne :)?
LASTENHOITAJA YMPPIKSESSÄ
Vastattu 2 vuotta sitten
LASTENHOITAJA YMPPIKSESSÄ

Tsv = työsuojeluvaltuutettu. Hän on työntekijöiden edustaja.
Sade
Vastattu 2 vuotta sitten
Sade