Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Työhönpaluu

Olen luokanopettaja ja työsuojeluvaltuutettu. Olen päättämässä luottamustoimeni ensi vuodenvaihteessa ja palaamassa varsinaiseen virkaani. Valtuutetun kauteni ajan työnantaja on järjestänyt minulle erilaisia pätkätöitä opetusalalta, koska esimieheni näkemyksen mukaan en ole suuren vapautuksen vuoksi kykenevä luokanopetusta hoitamaan. Ylipääsemättömäksi ongelmaksi työnantajalle on muodostunut paluuni virkajärjestelyt. Jostain syystä virkani on nostettu "pilveen" ( menokohta koulut yhteisesti) ja luokanopettajan virat täytetty vakinaisilla viranhaltijoilla. Työnantaja katsoo oikeudekseen näin ollen määrätä ilman suostumustani minut tilapäiseen resurssiopettajan virkaan, jonka jatkosta ei ole lukuvuoden jälkeen tietoa eikä luottamuselinten siunausta. Neuvottelut ovat yhtä huutamista ja painostusta. Onko jollain samantyyppisiä kokemuksia?
aihealueelle Sopimukset 11 kuutautta sitten
Valtuutettu
Kysytty 11 kuutautta sitten
Valtuutettu

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Jos olet OAJ:n jäsen, soita OAJ:n toimistoon Kari Kinnuselle tai Riina Länsikalliolle.
EM
Vastattu 11 kuutautta sitten
EM

Olen ollut yhteydessä OAJ:hin ja he ovat minun kanssani samaa mieltä. Työnantaja väittää KTn antaneen vastakkaisen neuvon. Ikävä kyllä kiista taitaa näillä näkymin mennä Helsingin herrojen ratkaistavaksi.
Valtuutettu
Vastattu 11 kuutautta sitten
Valtuutettu

Työehtosopimukset