Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Työhönpaluu

Olen luokanopettaja ja työsuojeluvaltuutettu. Olen päättämässä luottamustoimeni ensi vuodenvaihteessa ja palaamassa varsinaiseen virkaani. Valtuutetun kauteni ajan työnantaja on järjestänyt minulle erilaisia pätkätöitä opetusalalta, koska esimieheni näkemyksen mukaan en ole suuren vapautuksen vuoksi kykenevä luokanopetusta hoitamaan. Ylipääsemättömäksi ongelmaksi työnantajalle on muodostunut paluuni virkajärjestelyt. Jostain syystä virkani on nostettu "pilveen" ( menokohta koulut yhteisesti) ja luokanopettajan virat täytetty vakinaisilla viranhaltijoilla. Työnantaja katsoo oikeudekseen näin ollen määrätä ilman suostumustani minut tilapäiseen resurssiopettajan virkaan, jonka jatkosta ei ole lukuvuoden jälkeen tietoa eikä luottamuselinten siunausta. Neuvottelut ovat yhtä huutamista ja painostusta. Onko jollain samantyyppisiä kokemuksia?
aihealueella: Sopimukset 4 months ago
Valtuutettu
Kysytty 4 months ago
Valtuutettu

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

Jos olet OAJ:n jäsen, soita OAJ:n toimistoon Kari Kinnuselle tai Riina Länsikalliolle.
EM
Vastattu 4 months ago
EM

Olen ollut yhteydessä OAJ:hin ja he ovat minun kanssani samaa mieltä. Työnantaja väittää KTn antaneen vastakkaisen neuvon. Ikävä kyllä kiista taitaa näillä näkymin mennä Helsingin herrojen ratkaistavaksi.
Valtuutettu
Vastattu 4 months ago
Valtuutettu

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes