Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Työvuorot ja työtunnit

Moikka! Olen päiväkodissa töissä ja ihmettelen meidän työaikoja kun meillä on esim. kiky-työtä iltapäivällä. Eli työvuoroni on 8-16 ja kiky 17-19. Työnantaja ei halua maksaa ylityöstä joten päivä jaetaan seuraavasti: 8-12, 13-16 ja 17-19. Näinollen 9 tuntia ei ylity. Onko tämä KVTES:in mukaista? Jos joudumme tekemään lisätyötä, ja meillä ei ole mahdollisuutta ottaa ne ulos tasoitusjakson aikana, tunnit menevät työnantajalle eivätkä siirry seuraavalle jaksolle, voiko näin olla?
aihealueelle Työaika vuosi sitten
Haisuli
Kysytty vuosi sitten
Haisuli
Pyydä esimieheltä ns. virallinen selitys kolmeen osaan pilkotusta työvuorosta ja ota sitten yhteyttä luottamusmieheen tai työsuojeluvaltuutettuun. KVTES III luvun 12 §:n 1 momentin määräyksen mukaan työpäivän tai työvuoron yhtäjaksoisuutta (ruokailutaukoa lukuun ottamatta) pidetään yleisesti tavoiteltavana käytäntönä. Yhdenjaksoisuuden voi katkaista erityinen syy. Päiväkodissa erityinen syy voi olla ilta-aikaan järjestettävä tilaisuus esim. vanhempainilta tai juhla, jossa työntekijän tulee olla läsnä. Silloinkin työvuorot voi suunnitella niin, että vain joillakin työntekijöillä on kaksiosainen työvuoro.
Säde
Vastattu vuosi sitten
Säde