Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

lauantai tyä

Jos tekee normiviikkoa kaupungin hommissa ja joutuukin tulemaan lauantaina töihin mikä on palkkaus voiko oola vain yksi vapaapäivä.
aihealueelle Työaika vuosi sitten
tiedonhaluinen
Kysytty vuosi sitten
tiedonhaluinen
Jos lauantaitunnit ovat ylityötä, niin niistä saa ylityökorvauksen rahana tai vapaana ( (III luku 15 §, 17 §). Jos ne eivät olleet ylityötä, niin niistä saa lauantailisän 20 % (19 § 2 mom.). Viikoittaisesta vapaa-ajasta menetetty aika korvataan lyhentämällä säännöllistä työaikaa vastaavalla ajalla viimeistään kolmen kuukauden kuluessa.­ Työnantaja maksaa korvauksen rahana, jos työntekijä suostuu siihen (26 § 4 mom). Rahakorvaus on yksinkertainen tuntipalkka suunnitellun levon kanssa päällekkäisiltä työtunneilta. Sen lisäksi työntekijä voi olla oikeutettu esimerkiksi lisä- tai ylityökorvaukseen. Tässä tarkemmin https://www.tehylehti.fi/fi/tyoelama/saanko-korvausta-menetetysta-viikkolevosta
KK
Vastattu vuosi sitten
KK