Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Sairaan lapsen hoito

Hei, lapseni sairastui perjantaina kesken työpäivän. Tein työpäivän loppuun, ennen kuin hain hänet päiväkodista. Lapsi oli sairaana myös viikonlopun, jolloin minulla ei ollut töitä. Lapsen sairaus jatkui vielä maanantaina, jonka anoin vapaaksi ja hoidin häntä kotona. Merkitsin hoitovapaahakemukseen lapsen sairastumispäivän rehellisesti perjantaiksi. Esimieheni tulkinnan mukaan palkallisten hoitovapaapäivien laskeminen käynnistyy perjantaista eli lapsen ensimmäisestä sairauspäivästä, riippumatta siitä, olenko käyttänyt hoitovapaata lainkaan vai en. Eli esimiehen mukaan maanantain hoitovapaani on palkaton. Itse taas tulkitsen, että työntekijällä on oikeus kolmeen peräkkäiseen palkkalliseen hoitovapaapäivään, eikä niiden kuluminen voi alkaa jo ajalta ennen hoitovapaan hakemista. Kumpi on oikeassa? Entä jos mieheni hoitaa lasta sairauden alkuvaiheessa? Kuluuko jo silloin myös minulta oikeutta palkallisiin hoitovapaisiin?
aihealueelle Lomat ja vapaat 7 kuutautta sitten
Epäselvä tilanne
Kysytty 7 kuutautta sitten
Epäselvä tilanne

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Perjantaita ei lasketa mukaan, koska lapsi sairastui kesken sinun työvuoron. Sinun palkalliset tilapäisen hoitovapaan päivät ovat la, su, ma. Lue KVTES:n V luvun 10 § ja sen soveltamisohje ja mene puhumaan esimiehesi kanssa. Jos se ei auta, niin ota yhteyttä luottamusmieheen. Vaikka miehesi olisi hoitanut lasta alkupäivät, niin sinun palkalliset päivät eivät siitä muutu eivätkä palkattomatkaan.
Säde
Vastattu 7 kuutautta sitten
Säde

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes