Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Sairaan lapsen hoito

Hei, lapseni sairastui perjantaina kesken työpäivän. Tein työpäivän loppuun, ennen kuin hain hänet päiväkodista. Lapsi oli sairaana myös viikonlopun, jolloin minulla ei ollut töitä. Lapsen sairaus jatkui vielä maanantaina, jonka anoin vapaaksi ja hoidin häntä kotona. Merkitsin hoitovapaahakemukseen lapsen sairastumispäivän rehellisesti perjantaiksi. Esimieheni tulkinnan mukaan palkallisten hoitovapaapäivien laskeminen käynnistyy perjantaista eli lapsen ensimmäisestä sairauspäivästä, riippumatta siitä, olenko käyttänyt hoitovapaata lainkaan vai en. Eli esimiehen mukaan maanantain hoitovapaani on palkaton. Itse taas tulkitsen, että työntekijällä on oikeus kolmeen peräkkäiseen palkkalliseen hoitovapaapäivään, eikä niiden kuluminen voi alkaa jo ajalta ennen hoitovapaan hakemista. Kumpi on oikeassa? Entä jos mieheni hoitaa lasta sairauden alkuvaiheessa? Kuluuko jo silloin myös minulta oikeutta palkallisiin hoitovapaisiin?
aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
Epäselvä tilanne
Kysytty vuosi sitten
Epäselvä tilanne
Perjantaita ei lasketa mukaan, koska lapsi sairastui kesken sinun työvuoron. Sinun palkalliset tilapäisen hoitovapaan päivät ovat la, su, ma. Lue KVTES:n V luvun 10 § ja sen soveltamisohje ja mene puhumaan esimiehesi kanssa. Jos se ei auta, niin ota yhteyttä luottamusmieheen. Vaikka miehesi olisi hoitanut lasta alkupäivät, niin sinun palkalliset päivät eivät siitä muutu eivätkä palkattomatkaan.
Säde
Vastattu vuosi sitten
Säde