Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Lähiomaisen hautajaiset ja ylityövapaa

Lähiomaisen kuollessa on siunauspäivä palkallinen vapaapäivä. Jos olen tehnyt ylitöitä työnantajan määräyksestä ja hän on määrännyt siunauspäivälle pidettäväksi tuon ylityövapaapäivän, niin olenko oikeutettu siirtämään palkallista vapaatani muuhun ajankohtaan?
aihealueelle Lomat ja vapaat 7 kuutautta sitten
Tytär
Kysytty 7 kuutautta sitten
Tytär

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Vapaata ei voi siirtää toiseen päivään (KVTES V luku, 12 §, 2 mom., soveltamisohje). Voisit pyytää luottamusmiestä kysymään listan laatijalta, miksi et saanut virka/työvapaata (vaikka hait sitä?) vaan sinulle laitettiin ylityövapaa siihen päivään.
Emma
Vastattu 7 kuutautta sitten
Emma

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes