Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Lähiomaisen hautajaiset ja ylityövapaa

Lähiomaisen kuollessa on siunauspäivä palkallinen vapaapäivä. Jos olen tehnyt ylitöitä työnantajan määräyksestä ja hän on määrännyt siunauspäivälle pidettäväksi tuon ylityövapaapäivän, niin olenko oikeutettu siirtämään palkallista vapaatani muuhun ajankohtaan?
aihealueelle Lomat ja vapaat 12 kuutautta sitten
Tytär
Kysytty 12 kuutautta sitten
Tytär
Vapaata ei voi siirtää toiseen päivään (KVTES V luku, 12 §, 2 mom., soveltamisohje). Voisit pyytää luottamusmiestä kysymään listan laatijalta, miksi et saanut virka/työvapaata (vaikka hait sitä?) vaan sinulle laitettiin ylityövapaa siihen päivään.
Emma
Vastattu 12 kuutautta sitten
Emma