Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lapsen sairastuessa

Lapsen sairastuessa ollessani 3 päivää poissa töistä (ma-ke) palkallisesti, miten on jatkon laita, jos olen vielä 2 päivää hoitamassa todella sairasta lastani lääkärintodistuksella, onko palkallista vai palkatonta nämä kaksi päivää (to ja pe) (todistuksella)?
aihealueelle Palkka 3 vuotta sitten
TM
Kysytty 3 vuotta sitten
TM
Tilapäistä hoitovapaata on oikeus saada 4 työpäivää, joista palkallisia ovat 3 ensimmäistä kalenteripäivää ja loput palkatonta, sinulla palkallisia ma-ke. Ks. tarkemmin KVTES V luku 10 §. Jos 4 työpäivää ei riitä, niin sitten on oikeus tilapäiseen poissaoloon pakottavasta perhesyystä, jos lasta tai muuta perheenjäsentä kohdanneen sairauden vuoksi työntekijän läsnäolo on välttämätön. Se on palkatonta.
Lumi
Vastattu 3 vuotta sitten
Lumi