Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Lapsen sairastuessa

Lapsen sairastuessa ollessani 3 päivää poissa töistä (ma-ke) palkallisesti, miten on jatkon laita, jos olen vielä 2 päivää hoitamassa todella sairasta lastani lääkärintodistuksella, onko palkallista vai palkatonta nämä kaksi päivää (to ja pe) (todistuksella)?
aihealueelle Palkka 12 kuutautta sitten
TM
Kysytty 12 kuutautta sitten
TM
Tilapäistä hoitovapaata on oikeus saada 4 työpäivää, joista palkallisia ovat 3 ensimmäistä kalenteripäivää ja loput palkatonta, sinulla palkallisia ma-ke. Ks. tarkemmin KVTES V luku 10 §. Jos 4 työpäivää ei riitä, niin sitten on oikeus tilapäiseen poissaoloon pakottavasta perhesyystä, jos lasta tai muuta perheenjäsentä kohdanneen sairauden vuoksi työntekijän läsnäolo on välttämätön. Se on palkatonta.
Lumi
Vastattu 12 kuutautta sitten
Lumi