Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Lapsen sairastuessa

Lapsen sairastuessa ollessani 3 päivää poissa töistä (ma-ke) palkallisesti, miten on jatkon laita, jos olen vielä 2 päivää hoitamassa todella sairasta lastani lääkärintodistuksella, onko palkallista vai palkatonta nämä kaksi päivää (to ja pe) (todistuksella)?
aihealueelle Palkka 6 kuutautta sitten
TM
Kysytty 6 kuutautta sitten
TM

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Tilapäistä hoitovapaata on oikeus saada 4 työpäivää, joista palkallisia ovat 3 ensimmäistä kalenteripäivää ja loput palkatonta, sinulla palkallisia ma-ke. Ks. tarkemmin KVTES V luku 10 §. Jos 4 työpäivää ei riitä, niin sitten on oikeus tilapäiseen poissaoloon pakottavasta perhesyystä, jos lasta tai muuta perheenjäsentä kohdanneen sairauden vuoksi työntekijän läsnäolo on välttämätön. Se on palkatonta.
Lumi
Vastattu 6 kuutautta sitten
Lumi

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes