Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Opintovapaa ja vuosiloma

Hei. Alotin työt 7.8.2017 ja olin töissä 17.9.2017 asti kun jäin opintovapaalle. Työsopimus on 21.12.2017 asti. Mutta jatkuu 2018 kesään asti. Onko minulla kertynyt yhtään lomapäivää? T. Kajako
aihealueella: Lomat ja vapaat 3 months ago
Kajako
Kysytty 3 months ago
Kajako

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

Opintovapaasta lasketaan KVTES:n vuosilomaluvun 4 §:n mukaan työssäolon veroiseksi ajaksi 30 kalenteripäivää ja saman pykälän viimeisen kohdan mukaan vielä toiset 30 kp, jos on lomanmääräytymisvuoden aikana ollut tosiasiallisesti työssä vähintään 22 työpäivää. Siitä seuraa, että 31.3.2018 päättyvän lomanmääräytymisvuoden aikana sinulle kertyy vuosilomaa 4:ltä lomanmääräytymiskuukaudelta (elo-marras, sikäli kuin laskin oikein) lomavuonna 2018. Se tekee KVTES:n vuosilomataulukon 3 mukaan 7 työpäivää. Taulukko löytyy vuosilomaluvun 5 §:stä.Vastaavalla tavalla lasketaan sitten lomapäivät 1.4.2018 alkaen. Kannattaisi kylläkin kysyä ihan sieltä, missä lomapäiväsi oikeasti lasketaan. Saisit luotettavan vastauksen.
Laskin
Vastattu 3 months ago
Laskin

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes