Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

koeaika pidennys+ irtisanominen

Hei Sairastuin koeaikana vakavaan masennukseen, lapseni kuoleman jälkeen. Jäin sairauslomalle ja työnantaja ilmoitti pidentävänsä koeikaa kuukaudella. Tämän hetkinen sairauslomani päättyy koeaikana, ja pelkään jos sairausloma jatkuu menetän työpaikan kokonaan. Pidän työstäni mutta masennus vie tällä hetkellä täysin toimintakyvyn. Onko työnantajalla oikeus purkaa sopimus, koska en ollut tarpeeksi "töissä" koeaikani ja 2kk työskentelyn jälkeen jouduin pitkälle sairauslomalle, eli ehdin olla tovin töissä ennen romahdusta ja näyttää kykyni, Ymmärrän kyllä myös työantajan kannan, kuka haluaa roikottaa saikkuriepua turhaan mukana. Ymmärrän myös että terveydentila ei ole peruste sopimuksen purulle, mutta jos minut irtisanotaan, niin voiko työnantaja vedota ettei näyttöä koeaikana ollut tarpeeksi?
aihealueelle Sopimukset 12 kuutautta sitten
notsi
Kysytty 12 kuutautta sitten
notsi
Työnantaja voi lain mukaan pidentää koeaikaa, jos työntekijä on ollut sen aikana vähintään 30 päivää sairauslomalla tai perhevapaalla (http://finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20010055#L1P4). Muilta osin kehotan sinua keskustelemaan ammattiliittosi asiantuntijan kanssa. Jos et ole liittynyt, soita tänne http://www.tyosuojelu.fi/tietoa-meista/asiointi/puhelinneuvonta
Dagmar
Vastattu 12 kuutautta sitten
Dagmar