Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

koeaika pidennys+ irtisanominen

Hei Sairastuin koeaikana vakavaan masennukseen, lapseni kuoleman jälkeen. Jäin sairauslomalle ja työnantaja ilmoitti pidentävänsä koeikaa kuukaudella. Tämän hetkinen sairauslomani päättyy koeaikana, ja pelkään jos sairausloma jatkuu menetän työpaikan kokonaan. Pidän työstäni mutta masennus vie tällä hetkellä täysin toimintakyvyn. Onko työnantajalla oikeus purkaa sopimus, koska en ollut tarpeeksi "töissä" koeaikani ja 2kk työskentelyn jälkeen jouduin pitkälle sairauslomalle, eli ehdin olla tovin töissä ennen romahdusta ja näyttää kykyni, Ymmärrän kyllä myös työantajan kannan, kuka haluaa roikottaa saikkuriepua turhaan mukana. Ymmärrän myös että terveydentila ei ole peruste sopimuksen purulle, mutta jos minut irtisanotaan, niin voiko työnantaja vedota ettei näyttöä koeaikana ollut tarpeeksi?
aihealueelle Sopimukset 3 vuotta sitten
notsi
Kysytty 3 vuotta sitten
notsi
Työnantaja voi lain mukaan pidentää koeaikaa, jos työntekijä on ollut sen aikana vähintään 30 päivää sairauslomalla tai perhevapaalla (http://finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20010055#L1P4). Muilta osin kehotan sinua keskustelemaan ammattiliittosi asiantuntijan kanssa. Jos et ole liittynyt, soita tänne http://www.tyosuojelu.fi/tietoa-meista/asiointi/puhelinneuvonta
Dagmar
Vastattu 3 vuotta sitten
Dagmar