Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lauantai - sairauslomapäivä vai vapaapäivä?

Kysymyksessä toimistotyöaika ja kirjastoala. Jos henkilölle on suunniteltu työvuoro lauantaiksi, ja hän sairastuu - niin onko ko. lauantai sairauslomapäivä, jolloin ikään kuin "työpäivä olisi tehty" vai muutetaanko ko. lauantai kiireen vilkkaa henkilölle listaan vapaapäiväksi, jolloin hän menettää arkivapaansa mahd. seuraavalta viikolta? Eli käyttäytyykö lauantai toimistotyöajassa ja kirjastoalalla jotenkin eri tavoin kuin arkipäivä? Jos sairastut arkipäivänä (ma-pe), niin ko. päiväähän sinun ei tarvitse myöhemmin "korvata". Mutta tämä lauantai - jos olet sairaana silloin, niin tulkitaanko se työpäiväksi (=sair.lomapäivä) kuten arkiviikollakin? Sellaista käytäntöä on havaittu, että sairastumisen osuessa lauantaille, henkilöltä perutaan seuraavan viikon arkivapaapäivä (joka olisi ollut hyvitys lauantaityöstä). Miten tämä nyt oikein menee?
aihealueelle Työaika 6 vuotta sitten
Ihmettelijä
Kysytty 6 vuotta sitten
Ihmettelijä
Minun mielestä ko. lauantai on tietysti sairauslomapäivä. Sairauspäivä ei lisää jakson työaikaa toisaalle, eikä se ole sellainen perusteltu syy, joka oikeuttaisi esimiestä yksipuolisesti muuttamaan vahvistettua työvuoroluetteloa sinun osalta. Lauantaityökorvaus tosin jää siltä päivältä saamatta. Luottamusmiehen kertoo, miten asia oikeasti on ja hoitaa sen tarvittaessa kuntoon.
Mutu
Vastattu 6 vuotta sitten
Mutu