Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Koeajalla raskaana

Hei! Olen kunnan palveluksessa, vuoden mittaisessa sijaisuudessa. Olen aloittanut työt elokuun puolessa välissä ja koeaikani on 4 kk. Työsuhdettani on tarkoitus jatkaa tämän yhden vuoden jälkeen vielä ainakin puolella vuodella, jos kaikki menee hyvin. Nyt olen saanut tietää olevani raskaana. Olen 9 viikolla, ja voin todella huonosti. Pahoinvointi on ympärivuorokautista, minkä lisäksi olen erittäin väsynyt. En tiedä kauanko jaksan esittää töissä normaalia, sillä työpäivät tuntuvat todella raskailta. Kysymykseni on, voinko kertoa esimiehelleni olevani raskaana, vaikka olen koeajalla? Vai voiko tästä seurata sanktioita, jopa potkut? Jatkavatko he työsopimustani tästä huolimatta? Miten käy äitiyspäivärahan, kun olen vain sijainen?
aihealueelle Terveys 12 kuutautta sitten
Huolestunut
Kysytty 12 kuutautta sitten
Huolestunut
Ei sinua voi raskauden takia potkia pois edes koeajalla. Sinua ei voi jättää valitsematta uuteen työsuhteeseen sen takia, että olet raskaana tai lähdet äitiysvapaalle. https://www.raskaussyrjinta.fi/ Jos työnantaja vihjailee jotain ja jos olet liittynyt liittoon, ota yhteyttä luottamusmieheen. Äitiysrahan suuruudesta saat selvää tutkimalla Kelan sivuja.
kepa
Vastattu 12 kuutautta sitten
kepa