Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Koeajalla raskaana

Hei! Olen kunnan palveluksessa, vuoden mittaisessa sijaisuudessa. Olen aloittanut työt elokuun puolessa välissä ja koeaikani on 4 kk. Työsuhdettani on tarkoitus jatkaa tämän yhden vuoden jälkeen vielä ainakin puolella vuodella, jos kaikki menee hyvin. Nyt olen saanut tietää olevani raskaana. Olen 9 viikolla, ja voin todella huonosti. Pahoinvointi on ympärivuorokautista, minkä lisäksi olen erittäin väsynyt. En tiedä kauanko jaksan esittää töissä normaalia, sillä työpäivät tuntuvat todella raskailta. Kysymykseni on, voinko kertoa esimiehelleni olevani raskaana, vaikka olen koeajalla? Vai voiko tästä seurata sanktioita, jopa potkut? Jatkavatko he työsopimustani tästä huolimatta? Miten käy äitiyspäivärahan, kun olen vain sijainen?
aihealueella: Terveys 3 months ago
Huolestunut
Kysytty 3 months ago
Huolestunut

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

Ei sinua voi raskauden takia potkia pois edes koeajalla. Sinua ei voi jättää valitsematta uuteen työsuhteeseen sen takia, että olet raskaana tai lähdet äitiysvapaalle. https://www.raskaussyrjinta.fi/ Jos työnantaja vihjailee jotain ja jos olet liittynyt liittoon, ota yhteyttä luottamusmieheen. Äitiysrahan suuruudesta saat selvää tutkimalla Kelan sivuja.
kepa
Vastattu 3 months ago
kepa

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes