Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Koeajalla raskaana

Hei! Olen kunnan palveluksessa, vuoden mittaisessa sijaisuudessa. Olen aloittanut työt elokuun puolessa välissä ja koeaikani on 4 kk. Työsuhdettani on tarkoitus jatkaa tämän yhden vuoden jälkeen vielä ainakin puolella vuodella, jos kaikki menee hyvin. Nyt olen saanut tietää olevani raskaana. Olen 9 viikolla, ja voin todella huonosti. Pahoinvointi on ympärivuorokautista, minkä lisäksi olen erittäin väsynyt. En tiedä kauanko jaksan esittää töissä normaalia, sillä työpäivät tuntuvat todella raskailta. Kysymykseni on, voinko kertoa esimiehelleni olevani raskaana, vaikka olen koeajalla? Vai voiko tästä seurata sanktioita, jopa potkut? Jatkavatko he työsopimustani tästä huolimatta? Miten käy äitiyspäivärahan, kun olen vain sijainen?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Terveys 4 vuotta sitten
Huolestunut
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Ei sinua voi raskauden takia potkia pois edes koeajalla. Sinua ei voi jättää valitsematta uuteen työsuhteeseen sen takia, että olet raskaana tai lähdet äitiysvapaalle. https://www.raskaussyrjinta.fi/ Jos työnantaja vihjailee jotain ja jos olet liittynyt liittoon, ota yhteyttä luottamusmieheen. Äitiysrahan suuruudesta saat selvää tutkimalla Kelan sivuja.
kepa
Vastattu