Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Työloma

Hei, Minulle ei myönnetä työlomaa, vaikka minulla olisi sijainen. Onko oikein? Mitään perusteluja ei sanottu, vain ettei myönnetä. Onko minulla muita keinoja ottaa vapaata työstä kuin irtisanoutuminen. Saman työnantajan palveluksessa 14 vuotta.
aihealueelle Lomat ja vapaat 6 kuutautta sitten
Mari
Kysytty 6 kuutautta sitten
Mari

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Se millä perusteilla harkinnanvaraisia virka- ja työvapaita myönnetään ja miten ne on haettava, on kuntakohtaista. Teidänkin kunnassa on paikalliset asianmukaisesti hyväksytyt harkinnanvaraisten virka- ja työvapaiden myöntämisperiaatteet ja ohjeet, joita vapaita myöntävien työnantajan edustajien tulee noudattaa, jotta vapaita hakevia viranhaltijoita ja työntekijöitä kohdellaan tasapuolisesti. Ota selvää ko. ohjeista ja pyydä luottamusmiestä tutkimaan, onko sinua kohdeltu samoin kuin muita vastaavasta syystä harkinnanvaraista virka/työvapaata hakeneita.
MM
Vastattu 6 kuutautta sitten
MM

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes