Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Työloma

Hei, Minulle ei myönnetä työlomaa, vaikka minulla olisi sijainen. Onko oikein? Mitään perusteluja ei sanottu, vain ettei myönnetä. Onko minulla muita keinoja ottaa vapaata työstä kuin irtisanoutuminen. Saman työnantajan palveluksessa 14 vuotta.
aihealueelle Lomat ja vapaat 12 kuutautta sitten
Mari
Kysytty 12 kuutautta sitten
Mari
Se millä perusteilla harkinnanvaraisia virka- ja työvapaita myönnetään ja miten ne on haettava, on kuntakohtaista. Teidänkin kunnassa on paikalliset asianmukaisesti hyväksytyt harkinnanvaraisten virka- ja työvapaiden myöntämisperiaatteet ja ohjeet, joita vapaita myöntävien työnantajan edustajien tulee noudattaa, jotta vapaita hakevia viranhaltijoita ja työntekijöitä kohdellaan tasapuolisesti. Ota selvää ko. ohjeista ja pyydä luottamusmiestä tutkimaan, onko sinua kohdeltu samoin kuin muita vastaavasta syystä harkinnanvaraista virka/työvapaata hakeneita.
MM
Vastattu 12 kuutautta sitten
MM