Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Talvilomat

Hei, kysyisin voiko esimies määrätä, että kaikki talvilomat on merkittävä 1.12.2017 mennessä talvilomakalenteriin kun työntekijä ei vielä tiedä esim. Maalis-huhtikuun menojaan? Voiko esimies määrätä millon työntekijän on pidettävä lomansa, eli esimies laittaa itse työntekjän lomat talvilomalistaan? Voiko esimies pakottaa pitämään talvilmat kerralla?
aihealueelle Lomat ja vapaat 12 kuutautta sitten
Miska
Kysytty 12 kuutautta sitten
Miska
Työnantaja määrää loman ajankohdan (kvtes IV luku 7 §). Sitä ennen työntekijälle on varattava tilaisuus esittää mielipiteensä loman ajankohdasta (9 §). Työnantajan on mahdollisuuksien mukaan otettava huomioon työntekijän esitys lomansa ajankohdasta sekä noudatettava tasapuolisuutta lomien sijoittamisessa (9 §). Kesä- ja talviloma annetaan pääsääntöisesti yhdenjaksoisina (7 § 4 mom.). Vuosiloman ajankohta on ilmoitettava työntekijälle pääsääntöisesti viimeistään kuukautta ennen loman alkua (10 §). Luottamusmies kertoo lisää, jos kysytte.
Ilta
Vastattu 12 kuutautta sitten
Ilta