Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Talvilomat

Hei, kysyisin voiko esimies määrätä, että kaikki talvilomat on merkittävä 1.12.2017 mennessä talvilomakalenteriin kun työntekijä ei vielä tiedä esim. Maalis-huhtikuun menojaan? Voiko esimies määrätä millon työntekijän on pidettävä lomansa, eli esimies laittaa itse työntekjän lomat talvilomalistaan? Voiko esimies pakottaa pitämään talvilmat kerralla?
aihealueelle Lomat ja vapaat 6 kuutautta sitten
Miska
Kysytty 6 kuutautta sitten
Miska

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Työnantaja määrää loman ajankohdan (kvtes IV luku 7 §). Sitä ennen työntekijälle on varattava tilaisuus esittää mielipiteensä loman ajankohdasta (9 §). Työnantajan on mahdollisuuksien mukaan otettava huomioon työntekijän esitys lomansa ajankohdasta sekä noudatettava tasapuolisuutta lomien sijoittamisessa (9 §). Kesä- ja talviloma annetaan pääsääntöisesti yhdenjaksoisina (7 § 4 mom.). Vuosiloman ajankohta on ilmoitettava työntekijälle pääsääntöisesti viimeistään kuukautta ennen loman alkua (10 §). Luottamusmies kertoo lisää, jos kysytte.
Ilta
Vastattu 6 kuutautta sitten
Ilta

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes