Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Lyhyempi työviikko ja arkipyhä

Teen lyhyempää työviikkoa (30h / vko) Perjantait vapaat. Miten minulla lasketaan arkipyhäviikon (itsenäisyyspäivä) työaika?
aihealueella: Työaika 3 months ago
työläinen
Kysytty 3 months ago
työläinen

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

Yleistyöajassa osa-aikaisen työntekijän työaikaa lyhennetään arkipyhäviikolla kutakin arkipyhää kohti yhtä monta prosenttia 7 tunnista 45 minuutista kuin osa-aikaisen työntekijän työaika on täydestä työajasta. Määräys löytyy KVTES:n III luvun 7 §:n 2 momentista. Eo. laskutehtävän tulos on yksinkertaisesti se, että yksi arkipyhä lyhentää osa-aikaisen viikkotyöaikaa yhdellä viidesosalla. Muissa työajoissa lyhennys lasketaan vastaavalla tavalla. Sinun arkipyhälyhennys on siis 6 tuntia ja itsenäisyyspäiväviikon työaika 24 tuntia. Kannattaa aina varmistaa luottamusmieheltä, mikä on oikein, jos ei usko työnantajan sopimustulkintoja.
E-L
Vastattu 3 months ago
E-L

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes