Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lyhyempi työviikko ja arkipyhä

Teen lyhyempää työviikkoa (30h / vko) Perjantait vapaat. Miten minulla lasketaan arkipyhäviikon (itsenäisyyspäivä) työaika?
aihealueelle Työaika 2 vuotta sitten
työläinen
Kysytty 2 vuotta sitten
työläinen
Yleistyöajassa osa-aikaisen työntekijän työaikaa lyhennetään arkipyhäviikolla kutakin arkipyhää kohti yhtä monta prosenttia 7 tunnista 45 minuutista kuin osa-aikaisen työntekijän työaika on täydestä työajasta. Määräys löytyy KVTES:n III luvun 7 §:n 2 momentista. Eo. laskutehtävän tulos on yksinkertaisesti se, että yksi arkipyhä lyhentää osa-aikaisen viikkotyöaikaa yhdellä viidesosalla. Muissa työajoissa lyhennys lasketaan vastaavalla tavalla. Sinun arkipyhälyhennys on siis 6 tuntia ja itsenäisyyspäiväviikon työaika 24 tuntia. Kannattaa aina varmistaa luottamusmieheltä, mikä on oikein, jos ei usko työnantajan sopimustulkintoja.
E-L
Vastattu 2 vuotta sitten
E-L