Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Epäptevyysalennus

Miten on, liiton työsuhdeneuvonnasta kerrottiin, että puuttuva koulutus ei saa olla enää nykyään peruste epäpätevyysalennulseen. Esim. Valmistunut Sosionomi ilman vasuopintoja toimii lto-sijaisena niin talentian mukaan puuttuvat opinnot ei saa olla syy aleen ja jos ale on niin työn vaativuus oltava "kevennettyä" pätevän lto:n työhön nähden ja eriteltynä. Miten tämä nyt on, onko sopimuksesta poistettu tämä epäpätevyys Kohta? Kuitenkin mietin, että jos kaupunki vaatii lto-pätevyyttä niin, eikös sillon ole niin että työntekijä ei vastaa vaatimuksiin =ale. Ihmetytti vain tuo talentian kanta.
aihealueelle Palkka vuosi sitten
Nasu
Kysytty vuosi sitten
Nasu
Ammattiliittona Talentia on tietenkin sitä mieltä, että koska epäpätevyysalennus ei ole pakollinen, niin työnantaja voisi olla käyttämättä sitä. Tehtäväkohtaisen palkan määräytymisperusteena on ensisijaisesti työntekijän tehtävien vaativuus, joka perustuu tehtäväkuvaukseen. Työnantaja voi kuitenkin harkintansa mukaan alentaa työntekijän palkkaa puuttuvan koulutuksen takia enintään 10 %. Määräys on KVTES:n II luvun 9 §:n 2 momentissa. Kysy paikallisen luottamusmiehen kantaa siihen, onko sinua kohdeltu tasapuolisesti verrattuna muihin vastaavassa asemassa oleviin, joille on tehty epäpätevyysalennus.
E-L
Vastattu vuosi sitten
E-L