Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuinka monta työpäivää työntekijä voi tehdä peräkkäin?

Kuinka monta työpäivää työntantaja voi suunnitella tehtäväksi peräkkäin jos viikottainen vapaa-aika toteutuu 14 vuorokauden aikana (kolmivuorotyö)? Tarvitaanko tähän työntekijän suostumus?
aihealueelle Työaika 6 vuotta sitten
Pitkät rupeamat, pitkät vapaat?
Kysytty 6 vuotta sitten
Pitkät rupeamat, pitkät vapaat?
tämä voisi vastata kysymykseesi 7.8.1 Viikoittainen vapaa-aika Työntekijälle on annettava kerran viikossa vähintään 35 tuntia kestävä yhtäjaksoi-nen eli keskeytymätön viikoittainen vapaa-aika, joka sijoitetaan, mikäli mahdollista sunnuntain yhteyteen tai ellei se ole mahdollista muuksi päiväksi ao. kalenterivii-kolla. (TAL 31 §, KVTES III luku 26 §) Viikoittainen vapaa-aika voidaan järjestää keskimäärin 35 tunniksi 14 vuorokauden ajanjakson aikana. Vapaa-ajan tulee olla kummallakin viikolla vähintään 24 tuntia. Viikoittainen vapaa voidaan järjestää joko siten, että jokaiseen kalenteriviikkoon sisällytetään vähintään 35 tunnin yhtäjaksoinen vapaa tai että em. vapaa annetaan keskimääräisenä kahden viikon ajanjaksossa siten, että yhtäjaksoinen vapaa on kummallakin viikolla vähintään 24 tuntia, ja toisen viikon vapaan pituus on ensim-mäisen viikon vapaan pituus vähennettynä 70 tunnista. Esim. a) 1 viikolla 24 tuntia ja 2 viikolla 46 tuntia tai b) 1 viikolla 30 tuntia ja 2 viikolla 40 tuntia. Yhteensä po. vapaa on siis 70 tuntia kahden viikon ajanjaksolla. Työnantajan työnjohto- ja valvontaoikeuden piiriin kuuluu, kumpaa po. järjestelmää viikoittaisen vapaan antamisessa noudatetaan. Vapaan antaminen keskimääräisenä ei edellytä säännönmukaisuutta eikä pysyvyyttä, vaan vapaa voidaan antaa keskimääräisenä myös tilapäisesti. Selvyyden vuoksi työnantajan on syytä sisällyt-tää työvuoroluettelon noudattamista koskeviin yleisohjeisiin myös yleiset periaatteet, kumpaa po. järjestelmää lähtökohtaisesti noudatetaan. jatkuu Lähteet osaston linkissä
merkku
Vastattu 6 vuotta sitten
merkku