Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

60-vuotispäivä

Onko oikeutta palkalliseen vapaapäivään työntekijän 60 v päivänä, jos on tilapäinen työntekijä, (työsuhteen kesto 2 viikkoa ja yksi päivä) ja syntymäpäivä sattuu juuri tuolle ajankohdalle? Jos on oikeus, niin kai voi sopia, että vapaa pidetään eri päivänä kuin juuri tuo päivä, koska ko päivä ei sovi työnantajan kuvioihin?
aihealueella: Palkka 5 weeks ago
tietoa janoava
Kysytty 5 weeks ago
tietoa janoava

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

Ota yhteyttä luottamusmieheesi. Työpäiväksi sattuva 60-vuotispäivä on palkallinen vapaapäivä. KVTES:ssa ie ole rajausta sen suhteen, minkälainen työ- tai virkasuhde 60 vuotta täyttävällä pitää olla (V luku 12 § 2 mom.). Hae syntymäpäivä vapaaksi ja noudata kunnassanne annettuja ohjeita hakemisessa. Jos itse haluaisit siirtää palkallisen vapaan toiseen päivään, niin neuvottele siitä työnantajan kanssa. Työnantajan ei tarvitse suostua siirtoon.
Onnittelut
Vastattu 5 weeks ago
Onnittelut

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes