Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

60-vuotispäivä

Onko oikeutta palkalliseen vapaapäivään työntekijän 60 v päivänä, jos on tilapäinen työntekijä, (työsuhteen kesto 2 viikkoa ja yksi päivä) ja syntymäpäivä sattuu juuri tuolle ajankohdalle? Jos on oikeus, niin kai voi sopia, että vapaa pidetään eri päivänä kuin juuri tuo päivä, koska ko päivä ei sovi työnantajan kuvioihin?
aihealueelle Palkka 11 kuutautta sitten
tietoa janoava
Kysytty 11 kuutautta sitten
tietoa janoava
Ota yhteyttä luottamusmieheesi. Työpäiväksi sattuva 60-vuotispäivä on palkallinen vapaapäivä. KVTES:ssa ie ole rajausta sen suhteen, minkälainen työ- tai virkasuhde 60 vuotta täyttävällä pitää olla (V luku 12 § 2 mom.). Hae syntymäpäivä vapaaksi ja noudata kunnassanne annettuja ohjeita hakemisessa. Jos itse haluaisit siirtää palkallisen vapaan toiseen päivään, niin neuvottele siitä työnantajan kanssa. Työnantajan ei tarvitse suostua siirtoon.
Onnittelut
Vastattu 11 kuutautta sitten
Onnittelut