Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Työtuntien "täyttö"

Teen jaksotyöaikaa (3 vko). Olin ko. jakson aikana vuosilomalla ja jaksoon sisältyi ylimääräinen lauantaityöpäivä. Työaikajärjestelmä väittää, että lauantailta tulleet "ylityötunnit" menevät täyttämään vuosilomasta johtuvia vajaatunteja. Eli työaikaani on laskettu tyyliin: 3 viikon työaika - vuosilomapäivän tunnit + lauantaityöpäivän tunnit = ei mene ylityörajan yli ja en hyödy pakollisesta lisätyöpäivästä mitään Onko totta että vuosilomapäivästä rangaistaan?
aihealueella: Työaika 4 weeks ago
TI
Kysytty 4 weeks ago
TI

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

Jos vuosilomapäivä oli työvuorolistaan ennalta suunniteltu keskeytys (KVTES III luku 16 § 1 mom.) eli oli tiedossa viimeistään 7 päivää ennen työaikajakson alkua, niin säännöllinen työaika lyhenee 7 h 45 min ja 3 viikon jakson ylityöraja on 116,75-7,74 = 109 tuntia. Jos vuosilomapäivä ei ollut tiedossa viikkoa ennen työaikajakson alkua, niin ylityöraja vähenee niin monta tuntia kuin poissaolopäivään oli suunniteltu (16 § 2 mom.)
M
Vastattu 4 weeks ago
M

8§ -Säännöllinen täysi työaika-kohdassaVoiko tämän sivuuttaa, koska itsellä käytössä jaksotyöaikaa? Muutenkin ko. pykälässä puhutaan ainoastaan sanotaan näin: "Säännöllinen työaika voi jäädä vajaaksi lähinnä lasten yllättävän tai ennalta tiedetyn poissaolon vuoksi tai hoitajasta itsestään johtuvista poissaoloista. Työaikajakson vajaus voidaan todeta yleensä vasta työaikajakson päätyttyä, ja tällainen työajan vajaus täytetään mahdollisilla vapaa-aikakorvauksilla. Tällainen vajaus voidaan täyttää ainoastaan työaikajakson lisä- tai ylityörajaan saakka. Mikäli työaikajakson työaika jää vajaaksi eikä työaikakorvauksia ole laitettavissa täyttöön, työaikajakson työaika jää vajaaksi." perhepäivähoitajista.
TI
Vastattu 4 weeks ago
TI

Jos olet perhepäivähoitaja, niin unohda edellinen vastaus. Se ei koske perhepäivähoitajien työaikaa, josta en tiedä muuta kuin, mitä voi lukea KVTES:n liitteestä 12. Minun mielestä sinun ylityöraja ko. jaksolla lasketaan 10 §:n 2 momentin mukaan. Oletko tutustunut JHL:n perhepäivähoitajien työaikaoppaaseen? Jos esimiehesi on ylityörajasta eri mieltä sinun kanssa, niin pyydä häntä näyttämään pykälät ja perustelut ja ota sen jälkeen yhteyttä luottamusmieheen.
M
Vastattu 4 weeks ago
M

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes