Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Raskausajan pahoinvointi, sairasloma

Hei! Olen raskaana, viikkoja 10+3. Jouduin n 2 viikkoa sitten jäämään sairaslomalle raskauspahoinvoinnin vuoksi, sairasloman kirjoitti työterveyslääkäri. Olo ei kohentunut, joten sama lääkäri määräsi lisää sairaslomaa vielä kaksi viikkoa. Olen nykyisessä työssäni vielä koeajalla. Onhan sairasloma silti palkallista, olen näin ainakin kokoajan olettanut?
aihealueelle Palkka 11 kuutautta sitten
Mietteliäs
Kysytty 11 kuutautta sitten
Mietteliäs
Jos palvelussuhteesi oli ehtinyt kestää 60 kalenteripäivää ennen sairausloman alkua, niin palkallista sairauslomaa saa 60 kalenteripäivää kalenterivuodessa ja sen jälkeen 2/3 palkasta 120 kalenteripävää. Jos sairausloma alkoi ennen kuin 60 päivää ehti kulua, palkallisten päivien määrä on 14 ja sen jälkeen haet Kelan sairauspäivärahaa.
telle
Vastattu 11 kuutautta sitten
telle

Työsuhteeni alkoi elokuun puolessavälissä, asian pitäisi siis olla kunnossa?
Mietteliäs
Vastattu 11 kuutautta sitten
Mietteliäs

Se selviää helposti, kun lasket kalenterista päivät ma-su työsuhteen alusta sairausloman alkuun.
telle
Vastattu 11 kuutautta sitten
telle