Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

työkengät/työvaatteet

Olen kunnallisessa työpaikassa keittiötyössä jossa vaaditaan tietynlaiset työkengät. Työvaatteet saadaan melkein jokavuosi mutta kenkiä ei ole kustannettu ainakaan 10 vuoteen nyt tänä vuonna sai valita joko kengät tai työasu ja kuulemma ei tule toistumaan tämä kenkätarjous. Eikö työnantaja ole velvollinen kustantamaan kenkiä. Verovähennyksiin ne tietenkin voi lisätä vuosittain itse hankittuna mutta ne menee melkein aia omavastuun piikkiin.
aihealueelle Muu aihe 11 kuutautta sitten
jalat kipeät
Kysytty 11 kuutautta sitten
jalat kipeät
Motiivi-lehti kertoo: Turvajalkineet ovat henkilösuojaimia, ja työnantaja maksaa aina ne. Muut työjalkineet kuuluvat suojavaatetuksen piiriin. Mikäli riskien arvioinnissa käy ilmi, että esimerkiksi lattialla liukastuminen on merkittävä työhön kuuluva riski, olisi työpaikalla hyvä sopia, että työnantaja kustantaa ainakin määräajoin henkilöstön työkengät. Lisää työsuojeluvaltuutetulta ja https://www.kt.fi/henkilostojohtaminen/suositukset/suojavaatetus
kenkä
Vastattu 11 kuutautta sitten
kenkä