Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

työkengät/työvaatteet

Olen kunnallisessa työpaikassa keittiötyössä jossa vaaditaan tietynlaiset työkengät. Työvaatteet saadaan melkein jokavuosi mutta kenkiä ei ole kustannettu ainakaan 10 vuoteen nyt tänä vuonna sai valita joko kengät tai työasu ja kuulemma ei tule toistumaan tämä kenkätarjous. Eikö työnantaja ole velvollinen kustantamaan kenkiä. Verovähennyksiin ne tietenkin voi lisätä vuosittain itse hankittuna mutta ne menee melkein aia omavastuun piikkiin.
aihealueelle Muu aihe 3 vuotta sitten
jalat kipeät
Kysytty 3 vuotta sitten
jalat kipeät
Motiivi-lehti kertoo: Turvajalkineet ovat henkilösuojaimia, ja työnantaja maksaa aina ne. Muut työjalkineet kuuluvat suojavaatetuksen piiriin. Mikäli riskien arvioinnissa käy ilmi, että esimerkiksi lattialla liukastuminen on merkittävä työhön kuuluva riski, olisi työpaikalla hyvä sopia, että työnantaja kustantaa ainakin määräajoin henkilöstön työkengät. Lisää työsuojeluvaltuutetulta ja https://www.kt.fi/henkilostojohtaminen/suositukset/suojavaatetus
kenkä
Vastattu 3 vuotta sitten
kenkä