Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Määräaikainen työsuhde + äitiysloma

Hei, Työsopimukseni on tammikuun loppuun, mutta olemme sopineet suullisesti, että se jatkettaisiin keväänloppuun 2018. Olen koulunkäynninohjaaja, teen täyttä työaikaa. Kirjoitamme uuden sopimuksen nyt joulukuussa, mihin asti voin vaatia, että se kirjoitetaan? Äitiyslomalle jään maaliskuun alussa ja kaupungin sivuilla lukee näin: ”KVTES:n mukaan äitiysvapaa (ja muut perhevapaat) on anottava kaksi kuukautta ennen VAPAAN alkamista. Kaupungilla palveluksessa olevat osoittavat äitiysvapaa-anomuksensa kaupungille (eivät Kelalle). Anomukseen on liitettävä todistus raskaudesta.” Kun hakemus osoitetaan kaupungille, kuinka pitkään työsuhdetta täytyy olla jäljellä? Paljonko saan äitiyspäivärahaa? Maksaako kaupunki minulle saman verran kuin kela? Vai maksaako kaupunki minulle 3kk ajalta palkan?
aihealueelle Lomat ja vapaat 3 vuotta sitten
tietämätön
Kysytty 3 vuotta sitten
tietämätön
Suullinenkin työsopimus on pätevä, mutta sen varaan ei kannata jättäytyä, vaan mitä pikimmin pyytää kirjallinen sopimus. Äitiyslomasi alkaminen ei saa vaikuttaa siihen, miten pitkä uudesta työsopimuksesta tulee. Jos vaikuttaisi, se olisi syrjintää. Uusi työsopimus ei myöskään voi olla määräaikainen pelkästään sen takia, että käytät oikeuttasi perhevapaisiin. Äitiysvapaan 72 ensimmäiseltä arkipäivältä saa palkan, jos palvelussuhde on kestänyt välittömästi ennen äitiysvapaan alkamista vähintään 2 kk ja vapaata on haettu viimeistään 2 kk ennen sen alkua ja työnantajalle esitetään ao. todistukset raskauden kestosta ja lasketusta ajasta. Luottamusmieheltä saat tarkempia tietoja.
R
Vastattu 3 vuotta sitten
R