Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Lyhennetty työaika, arkipyhät ja loma

Teen osittaista työaikaa, 78,43% täydestä työajasta. Olen epäsäännöllisessä kolmivuorotyössä, jossa normaalilistassa on 116,15 työtuntia ja minulla työaika täydessä listassa on siis 91,12. Joululistassa on kolme arkipyhävapaata ja minulla kaksi lomapäivää (ma-ti 18.-19.12.2017). Paljonko listaan kuuluu jäädä tehtäviä työtunteja? Epäilen nimittäin, että saamassani työvuorolistassa teetetään liikaa.
aihealueelle Lomat ja vapaat 5 kuutautta sitten
Hoituri jo 34 vuotta.
Kysytty 5 kuutautta sitten
Hoituri jo 34 vuotta.

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Täyttä työaikaa tekevän säännöllinen työaika kahdella ennalta tiedetyllä keskeytyspäivällä ja kolmella arkipyhällä on 116,25-5*7,75 = 77,5 tuntia. Silloin 78,43 %:n osa-aikatyössä säännöllinen työaika (ja lisätyöraja) on 78,43%*77,5 = 60,7833 tuntia = 60 tuntia 47 minuuttia. Arkipyhälyhennys löytyy III luvun 9 §:n 3 momentista ja ennalta tiedetty keskeytys 16 §:stä. Kannattaisi pyytää luottamusmiestä selittämään ja laskemaan, jos on erimieltä työnantajan edustajan kanssa, koska luottamusmies tietää ja myös hoitaa asian kuntoon, jos siinä on vikaa.
Laskin
Vastattu 5 kuutautta sitten
Laskin

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes